Hem Vinvärlden Tre av Soleras producenter bland världens 100 bästa

Tre av Soleras producenter bland världens 100 bästa

av Livets Goda

Syftet med listan är att kasta strålkastarljuset mot de producenter man anser värda att hålla koll på för framtiden, då deras viner reflekterar en passion och ett hantverk utöver det vanliga. Panelen har även tagit hänsyn till vinernas kvalitet jämfört med pris. De tre producenter från Solera som kvalat in på listan har samtliga viner i Systembolagets sortiment. 

Bouchard Père et Fils
Bouchard Père et Fils grundades 1731 i Beaune av Michel Bouchard. Det är en av de äldsta vinegendomarna i Bourgogne och drivs idag av en fjärde generationens vinmakare. Bouchard Père et Fils erbjuder ett rikt utbud av prestigefyllda ursprung såsom Montrachet, Corton-Charlemagne, Beaune Grèves Vignes de l’Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault Perrières, för att nämra några.
www.bouchard-pereetfils.com

Sandrone
År 1977 köpte Luciano Sandrone sin första del av vingårdsläget Cannubi Boschis i Barolo. Sedan dess har Sandrone deltagit i mer än 50 skördar, varav 40 i egen regi. Från egna vingårdar i Langha och Roero kommer Luciano Sandrones fem viner, av Nebbiolo, Barbera och Dolcetto. Varje steg i produktionen kännetecknas av kompromisslös kvalitetskontroll och stor respekt för varje individuell årgång.
www.sandroneluciano.com

Kopke
Kopke grundades 1638 och är känt som världens äldsta porttillverkare. Företaget grundades 1638 och drevs av familjen Kopke fram till 1895. Idag ägs Kopke av Sonovino-gruppen och tillhör inte bara landets mest framstående exportörer av portvin, utan har även byggt upp en imponerande källare med viner som är 100 år gamla. Kopkes 70-åriga vinkällare ligger i Villa Nova de Gaia. Cirka 3 miljoner flaskor kan lagras i den klassiska källaren.
www.kopke1638.com

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 

RELATERAD LÄSNING