Hem Mat & Restaurang Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

av Livets Goda

Regeringsgatan 21 är en ny restaurang i den moderna mötesplatsen och shoppingdestinationen Gallerian. Turesgruppen, som idag äger bland annat Broms och Vete-Katten, står bakom satsningen och restaurangen avser bli ett självklart stopp i city – både för personer på språng och för matgäster som vill sitta ner och njuta.

– Vi vill ge Gallerians besökare en helhetsupplevelse och matutbudet är en viktig del av vårt erbjudande. Med sin moderna interiör och välkomponerade meny känns Regeringsgatan 21 som ett bra komplement och vi tror att restaurangen kommer bli en ny mötesplats för matälskare i city, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

Menyn på Regeringsgatan 21 erbjuder ett flertal vegetariska alternativ och storleken på rätterna varierar, från små- och mellanrätter till á la carte och brunch på helgerna. All mat lagas från grunden och råvaran står i fokus – menyn kommer därför uppdateras med jämna mellanrum för att ta tillvara på säsongsspecifika ingredienser.

– Turesgruppen har lång erfarenhet av restaurangbranschen och består av genuina matnördar som älskar mat, dryck och service. Vi söker inspiration från hela världen och försöker ligga i framkant vad gäller kommande trender. Gallerians moderna koncept passar oss perfekt och Regeringsgatan 21 är enligt mig Sveriges snyggaste restaurang i en galleria, säger Daniel Malmros, restaurangchef Regeringsgatan 21.

I dagsläget har Regeringsgatan 21 öppet fram till 20.00, men från mitten av september förlängs öppettiderna. Detta i samband med Gallerians kommande satsning på ett kvällsöppet restaurangstråk som knyter samman Brunkebergstorg med Kungsträdgården. 

RELATERAD LÄSNING