Två svenska klassiker paras ihop!

I sin senaste kreation har Marabou valt att förena två svenska klassiska smaker. I Marabou Polka blandas fyllig mjuk Marabou mjölkchoklad med krispiga bitar av mintsmakande polkagrisar. Marabou Polka kommer att finnas i butik som en del av det permanenta sortimentet och lanseras lagom till att sommaren ska dansas in. – Polkagrisar är ju omåttligt populära och även en av kronjuvelerna i den svenska godisskatten. Och när det friska gifter sig med den fylliga chokladen kittlas verkligen smaksinnena. Även om kombinationen är ny så känns smaken lika svensk som dans runt midsommarstången och dalahästar. Så för mig är den redan en modern klassiker, säger Malin Jönsson, marknadschef på Marabou. Polkagrisar Polkagrisar är hårt godis tillverkat av socker, vatten, pepparmint, glukos och ättika. Den klassiska polkagrisen har ett röd-vit randigt utseende och tillverkades för första gången 1859 av Amalia Eriksson i Gränna. Polkagrisar är uppkallade efter dansen polka. Polka är en dans i tvåtakt, och var under mitten av 1800-talet en av de populäraste danserna och polka hade blivit ett modeord. Under denna tid kallades en sötsak för gris — därav namnet polkagris.