Hem Övrigt Vårens nya smak från One Cake – Pink

Vårens nya smak från One Cake – Pink

av Livets Goda

Zebastian hade tjatat på sin mamma Lizette under flera år om att starta upp försäljning av farmors goda tårta. Lizette var inte ett dugg intresserad av att sälja färska tårtor, hon hade sin karriär som etablerad stylist inom bland annat TV. Så testade man att frysa tårtan och den blev till och med godare när den varit nedfryst ett par månader. Lizette Broström gav med sig och under sommaren 2016 startade man produktionen och försäljning.

One Cake blir en succé och november 2017 skrev man kontrakt med Jonsereds Fabriker och började bygga en tårtfabrik med fokus på att utmana de stora företagen med sina frysta tårtor.

– Jag tror folk är trötta på de stora jättarna och de vill prova något nytt, tror de känner att vi gör detta med hjärtat och inte med plånboken. En annan grej är att vi kan garantera att det är glutenfritt och fritt från nötter, det är inte många som kan det. Konsumenter blir också mer och mer medvetna och vill till exempel inte köpa produkter med palmolja längre, då är vi ett pålitligt alternativ, säger Zebastian Lindqvist, vice vd på One Cake. 

Under våren 2018 invigdes fabriken och produktionen är i full gång. Fabriken är även certifierad och godkänd med toppresultat. Hösten 2018 startade man upp ett distributionssamarbete med Alvesta Glass och vd Rickard Hertvig. Målet är att tårtan ska kunnat köpas i hela Sverige 2019 och därefter gå på export.

One Cake finns på ICA, Hemköp och Coop för ca 50:-.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

RELATERAD LÄSNING