Hem Mat & Restaurang Världens enklaste mat

Världens enklaste mat

av Livets Goda

Antipasti är världens enklaste mat. Det är bara att öppna, lägga upp fint, servera och till sist njuta. Sortimentet rymmer allt från klassiska charkprodukter, som salami, prosciutto och bresaola, till smakrika oliver, cocktailkapris, crostini och taralli, en slags krispiga brödringar som italienarna älskar. Det breda utbudet gör att alla kan hitta något de gillar, och nu utökas sortimentet ytterligare.

-Fuet är en av våra populäraste produkter. Det är en lufttorkad, spansk salami med fyllig smak som är kryddad med svartpeppar. Nu tar vi fram den i miniformat och som skivad för att den ska bli ännu mer lättillgänglig. Även sortimentet av blandtallrikar breddas då många uppskattar flera olika sorters charkuterier i en och samma förpackning. Därför kommer nu en ekologisk antipastitallrik samt en variant med tre olika sorters salami. Blandtallriken räcker till två större portioner eller fyra mindre, berättar Pär Uggla, inköpare på Di Luca & Di Luca.

I Italien är det vanligt att bjuda på antipasti före måltiden, men serveringstillfällena är många.

-Det är praktisk och festlig fingermat som passar lika bra när man vill äta på balkongen, ska på picknick, väntar på den rätta grillglöden eller inte orkar laga mat, tipsar Pär.

De fyra charkuterier som Zeta lanserade vecka 15 är:

-Zeta Skivad Fuet, 90 gram, ca 30 kronor. Finns på Ica.

-Zeta Mini Fuet, 90 gram/15 st, ca 30 kronor. Finns på Ica.

-Zeta Ekologisk Antipastitallrik, 100 g, ca 60 kronor. Produkten innehåller 3 st Prosiutto crudo, 5 st Salame Milano samt 5 stSalami med fänkålsfrön. Finns på Ica.

-Zeta Salami blandtallrik, 120 g, ca 37kronor. Tre olika sorters salami ingår: Piemonte, Fänkål samt Ventricina. Finns på Coop.

RELATERAD LÄSNING