Världens ledande calvadosproducent till Operabaren

”Tisdag 11 maj gästar världens mest prisbelönta calvadosproducent Christian Drouin Operabaren. Veckan därpå, onsdag 19 maj, arrangeras en unik Grappaafton med uppmärksammade författaren Ove Boudin. Båda kvällarna bjuder på exklusiva dryckesprovningar i kombination med specialkomponerade middagar av Operakällarens Chef des Cuisines, Stefano Catenacci. Calvadosproducenten Christian Drouin är konnässörernas favorit som på gården Coudray-Rabut nära Pont-l’Eveque i Normandie tillverkar Calvados av allra högsta klass, Coeur de Lion. Christian Drouin har under åren lyckats erövra fler priser än alla andra calvadosproducenter tillsammans. 11 maj leder han i egen hög person en provning där man får prova den ädla äppeldrycken som man aldrig fått prova den förut. Till detta dukas en exklusiv fyrarätters middag upp, signerad Stefano Catenacci. Ove Boudin har skrivit boken ””Grappa – Italien på flaska”” som utsetts till Best Drink Book in The World (Gourmand Awards) och Årets Bästa Dryckesbok (Svenska Måltidsakademien). Den 19 maj berättar han om grappa på sitt sätt och vägleder genom det brokiga och spännande smaklandskap som den traditionella grappan erbjuder med provning av olika typer av grappa, på olika druvor, från olika regioner. Vid detta tillfälle bjuder Stefano Catenacci på en specialkomponerad italiensk delikatessbuffé. Calvadoskväll med Christian Drouin 11 maj, pris för middag med dryck och provning: 1090 kr. Grappakväll med Ove Boudin 19 maj, pris för middag med dryck och provning: 790 kr. Bokning & mer information: carl.frosterud@operakallaren.se, 08-676 58 00. Mer information om temakvällarna finns på www.operakallaren.se.”