Hem Whisky & Bourbon Vinterns hetaste drink är här: Cointreau Varm Choklad

Vinterns hetaste drink är här: Cointreau Varm Choklad

av Christoffer Enquist

Varm choklad och fransk apelsinlikör. Det är allt du behöver för att blanda vinterns kanske mysigaste drink – Cointreau Varm Choklad.

Cointreau varm choklad

Vintern är här. Samtidigt som dagarna blir kortare och kallare finns fantastiska möjligheter att testa lite annorlunda och säsongsanpassade drinkar. Cointreau Varm Choklad är precis vad det låter som – varm choklad blandad med Cointreau, likören som bland annat används i drinkar som Margarita, Cosmopolitan och White Lady.

David Kringlund, dryckesexpert och tidigare utsedd till världens bästa bartender, berättar varför kombinationen funkar så bra:

– Det är inte svårare än att blandningen av choklad och apelsin blir fantastiskt god. Den här drinken är dessutom riktigt enkel att lyckas med – två ingredienser och ett fint glas är allt som krävs. Det här är ett måste för den som vill testa att blanda en god och rolig drink som definitivt kommer att gå hem under kalla vinterdagar, säger David Kringlund, Brand Manager på Nigab, Cointreaus leverantör i Sverige.

För en snäppet lyxigare variant rekommenderar David att toppa drinken med grädde, riven choklad och apelsinzest.

Så enkelt blandar du Cointreau Varm Choklad:
1. Häll upp 5 cl Cointreau i ett glas eller en kopp
2. Fyll på hela vägen upp med varm choklad
3. Toppa med grädde, riven choklad och/eller apelsinzest

RELATERAD LÄSNING