1

Nylansering av Breville i Norden

Acreto har sedan tidigare tagit köksapparaterna Crock-Pot och FoodSaver till Sverige och Norden. Näst upp är Breville som nylanseras i vår med buller och bång. Idag är Breville ett ledande varumärke i sin kategori med allt från proffisionella kaffemaskiner till smarta smörgåsgrillar vidare till eleganta serier av brödrostar och vattenkokare.

Breville

-Vi är många på Acreto som brinner för mat och matlagning, berättar Nina Hagman, marknadschef på Acreto AB. De produkter vi väljer att jobba med har ofta någon unik funktion, ett mervärde. Sedan är det ju extra roligt att de dessutom är riktigt läckra – som Breville. Förhoppningsvis får de en självklar plats på köksbänken i många hem, fortsätter Nina

En stund med Breville är mottot
– På Breville tycker vi att man ska unna sig det lilla extra i livet;  en lyxig kopp kaffe, våfflor på en mitt i veckan eller bara ta sig tid att njuta av det goda när det passar för en paus. Vi har en stor variation av innovativa premiumprodukter för köket, fortsätter Nina Hagman.

Hur startade allt
Breville har länge varit synonymt med köksapparater – men något man kanske inte visste är att man på tidigt 30-tal startade upp sin verksamhet med att tillverka radioapparater. Grundarna var två australiensare vid namn Bill O’Brien och Harry Norville – som la ihop sina efternamn för att skapa Breville. Under andra världskriget gick man över till att tillverka metalldetektorer och sedan TV-apparater under 50-talet. Man producerade därför all möjlig teknik innan man på 60-talet gick över till att utveckla tidiga modeller på de köksapparater vi ser idag.
Under 70-talet gjorde man stora genombrott då man lanserade världens första smörgåsgrill och senare Australiens första matberedare. Idag har Breville över 100 aktiva patent och har vunnit över 40 internationella priser för sin innovation, design och teknik. Sedan 80-talet är Breville uppdelat som två varumärken – Ett som verkar i Europa under koncernen Newell och ett under BRG i resten av världen.

I Sverige fick Brevilles paninigrill högsta betyg i tidningen Allt om mat.

Breville har över 30 års erfarenhet av köksprodukter och har gjort det till sin uppgift att tillverka bra produkter för alla. På Breville tycker man att man ska unna sig det lite extra i livet.

Breville finns att köpa i butik och online redan nu, se gärna hemsidan hos vilka återförsäljare de finns hos. www.breville-nordic.com