- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Nylansering av Raig de Raim 2019

Från och med imorgon när Systembolaget återigen slår upp dörrarna för dagen kommer Raig de Raim Garnaxta Blanca finns på hyllorna. Efter förra årets succé uppdateras nu vinet till årgång 2019. Antalet flaskor är begränsat vid lanseringen.

Familjeägda Celler Piñol grundades av makarna Josep och Orosina Arrufi år 1945 i Batea, DO Terra Alta. I juni 2020 fyllde Josep 103 år och även om han börjar bli till åren är han fortfarande aktiv i verksamheten. Den dagliga driften hanteras dock idag av dottern Josefina och barnbarnet Juanjo, vilka är de som står bakom den fina kvaliteten på Raig de Raïm Garnatxa Blanca.

Med passion och kärlek, vilken utgör grunden för vinet har det hyllats internationellt för sin unicitet vilket också lett till att Celler Piñol blivit en av det mest eftertraktade producenterna i området.
De ekologiskt odlade druvorna till Raig de Raïm har fått växa i det sydligaste av Kataloniens elva vindistrikt, Terra Alta. Från den ler- och kalkrika jorden samt med en höjd av 400 meter över havet har druvorna fått växa och frodas bakom en liten bergskedja som skyddar dem från medelhavets blåst och fukt.

Raig de Raim 2019, Artikelnummer 96028, 109 kr. Hitta vinet i din butik, här!