- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Nyöppning av gårdshotell på Österlen

Med nya ägare och mer än två års omfattande renovering slår Ekenäs Gård nu upp portarna i sommar i ny regi. Beläget i Kivik, Österlen bland rapsfält, äppelträd och vita sandstränder träder det unika lilla gårdshotellet fram med sju gårdssviter i två plan och gårdens restaurang “Orangeriet”. Bakom verksamheten står Jessica Järvås och Johan Bergdahl med familj.

Jessica kommer närmast från femstjärniga 1909 Sigtuna Stads Hotell utanför Stockholm, där hon som hotelldirektör och VD startade, drev och förvaltade hotellet under 17 års tid.

”Jag har alltid brunnit för design, kvalitet och ett starkt koncept, där man hittar rätt balans utifrån förutsättningar, timing, miljö & målgrupp. Allt har sin tid, och just nu känns det här helt rätt i tiden.”

På Ekenäs Gård är kvalitet och komfort i största fokus där ledorden avslappnat & personligt får styra. Här välkomnas hotellgäster till en helhetsupplevelse där boende, mat och service harmoniseras i en unik miljö.

“Vår filosofi är att du som gäst ska känna dig som hemma, där vi tar hand om dig på samma sätt som vi tar hand om våra bästa vänner. God mat, bra service och kvalitativt boende behöver inte betyda pretentiöst. Dessa tendenser vill vi utmana & bryta.”

I den lilla gårdsrestaurangen Orangeriet som också drivs av familjen ryms endast 16 sittplatser där inspiration till menyn hämtas från södra Europa och baseras på råvaror från säsong, den egna köksträdgården och lokala gårdar.

“Vår meny bygger på en stark passion för hantverk där vi utifrån råvaran skapar något som är gott, vällagat och okomplicerat. Passion för hantverk genomsyrar även vinlistan som primärt består av väl utvalda naturviner”

Gårdshotellet med restaurang premiäröppnar den 1 juli i sommar och har öppet för middag onsdag till lördag.
Adress: Stenshuvudsvägen 7, Kivik.

E-post: info@ekenasgard.se
Hemsida: ekenasgard.se
Instagram: @ekenasgard