Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nyrenoverade Sjöpaviljongen satsar på våren

Nyrenoverade Sjöpaviljongen satsar på våren

av Livets Goda

Efter två år med etappvis renovering står en av Stockholms närmaste sjökrogar redo att möta våren och sommaren. Sjöpaviljongen vid Tranebergs strand har både stor uteservering och brygga för gäster med egen båt. 

Sjöpaviljongen är en av Stockholms mest lättillgängliga sjökrogar bara femton minuter från city. Byggnaden har inspirerats av 1800-talets glaspaviljonger vilket ger sjöutsikt åt samtliga gäster. Under de två senaste åren har restaurangen renoverats etappvis och står nu klar inför våren och sommaren. Uteserveringen har även fått en inglasad pergola där gäster kan sitta utomhus oavsett väder.

För maten på Sjöpaviljongen står köksmästaren Pontus Zsebö som tidigare arbetat på stjärnrestaurangen Edsbacka Wärdshus samt på Wärdshuset Ulla Winbladh. Hans klassiska meny följer säsongen där samtliga rätter lagas upp från grunden.

– Det känns extra roligt att få möta våren på Sjöpaviljongen i år när vi är helt klara med renoveringen. Som kock är det även härligt när de första primörerna kommer och vi äntligen kan servera vårmenyn, säger Pontus Zsebö, köksmästare på Sjöpaviljongen. Målet är att vara både en lokal restaurang för boende i Alviksområdet samt en destination för alla stockholmare.

Sjöpaviljongen har öppet för lunch och middag sju dagar i veckan och restaurangen rymmer hundra sittande gäster. Den stora uteserveringen har ytterligare hundra platser och öppnar i april när vädret tillåter. På den övre våningen finns en festvåning för privata tillställningar. Besökare med båt kan lägga till vid restaurangens egen brygga.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING