Hem Whisky & Bourbon Nytt avsnitt av Den Stora Smakresan – Mariestads Dampfbier

Nytt avsnitt av Den Stora Smakresan – Mariestads Dampfbier

av Livets Goda

“Den Stora Smakresan” är Mariestads bryggmästare Richard Bengtssons årliga inspirationsresa för att samla intryck till nya brygder. Förra året gick resan i ånglokens och guldruschens tecken, dels längs den svenska Inlandsbanan och dels till Kalifornien där steam beer är en av resterna från guldruschens dagar. Ett besök hos kollegerna på Anchor Steam Brewery i San Francisco inspirerade Richard att göra ett ångöl, eller dampfbier som tyskarna säger.

– Jag har alltid gillat ångöl och drömt om att göra ett. Tyskar som kom till Kalifornien, lockade av guld, upptäckte inte bara guld utan också att bristen på is gjorde det svårt att brygga lager och bryggde då ölet som idag kallas ångöl, säger Richard Bengtsson.

Se Den Stora Smakresans film 2017 om Mariestads Dampfbier här

RELATERAD LÄSNING