Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Livets Goda 20 Mar, 2019
Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången. Mässan, som är södra Sveriges största i sitt slag, drog en rekordpublik med över 13 567 besökare under två dagar. Totalt dracks över 20 000 liter öl och 6 000 portioner mat serverades.

– Det har varit en fantastisk festival med glada och engagerade besökare och utställare. Det känns otroligt att så många sökt sig till oss och vill upptäcka mat och dryck, säger Glenn Pålsson som är projektledare för festivalen.

Med sina 100 utställare och 500 dryckesalternativ är Malmö öl- och whiskyfestival den största i sitt slag i södra Sverige. Tanken med festivalen är att erbjuda ett brett alternativ av mat och dryck som både är internationell och lokalt.

– Trots namnet på festivalen så erbjuder vi väldigt mycket mer än öl och whisky. Hos oss kan man komma som entusiast av rom, gin, snaps, likör eller vodka. Vi har satsat på en helhetsupplevelse där livsnjutare kan kombinera sina favoritdrycker med mat samt tilltugg som choklad, ost och charkuterier. Även cigarrälskare och cocktail-intresserade har en plats hos oss och utställarna är både stora internationella varumärken och mindre lokala aktörer. Att kunna erbjuda den bredden är jag stolt över att vi lyckats med, säger Glenn Pålsson.

Fakta Malmö öl- och whiskyfestival

  • Södra Sveriges största mässa inom öl och destillat som arrangerades för sjunde gången den 15-16 mars på Malmömässan.
  • Besöktes av 13 567 besökare. 13500 besökare i fjol.
  • Närmare 20 000 liter öl dracks och 6 000 portioner mat serverades.
  • Över 100 utställare med över 500 olika drycker.

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet