Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nytt digitalt varumärkeshem när Västerbottensost® firar 150-år

Nytt digitalt varumärkeshem när Västerbottensost® firar 150-år

av Livets Goda

I år fyller Västerbottensost® 150 år och är lika omtyckt idag som när den skapades i Burträsk 1872. För att fira denna milstolpe kommer flera spännande aktiviteter att avlösa varandra under året och en av dem är ett nytt digitalt varumärkeshem.

”Vi får ofta förfrågningar om att besöka vårt mejeri i Burträsk. Därför är det glädjande att nu kunna erbjuda alla som vill ett helt nytt sätt att lära känna Västerbottensost. I vårt digitala varumärkeshem får besökarna bland annat en massa god receptinspiration, inblick i tillverkningen, en smygtitt in på lagret och möjligheten att lära känna vår historia.  Alla är varmt välkomna! ” Säger Maria Forsner, Produktchef Västerbottensost

Länk till nya sajten: www.vasterbottensost.com

Västerbottensost har en lång och mytomspunnen historia med anor ända tillbaka till 1872, då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Sedan dess har mejerskor och Ostmästare fört hantverket vidare i generationer och Västerbottensost har blivit en given del av svensk tradition och matkultur. Det många inte vet är att Västerbottensost enbart kan tillverkas på det lilla mejeriet i Burträsk och så kommer det att förbli.

Västerbottensost är en fantastisk smakhöjare i all slags matlagning, både till vardags och till fest. Och med den nya sajten vill Västerbottensost helt enkelt inspirera fler att upptäcka alla 1 000 goda recept med Västerbottensost

– Västerbottensost har tillverkats och smakat på samma sätt i 150 år, och så kommer det alltid att förbli. Därför är vi trygga med att utforska nya sätt att njuta av den, till exempel i form av svenska landskapspizzor. Men exakt vad det blir härnäst är fortfarande hemligt, så ni får hålla utkik, säger Maria ForsnerProduktchef för Västerbottensost.

Stort 150 års firande
I samband med 150-årsfirandet har Västerbottensost många saker planerade för året. Smaksamarbeten, produktlanseringar, event och en massa god inspiration. Det blir ett fullspäckat program över året. Precis som det ska när någon fyller 150 år.

Läs mer om Västerbottensost historia och jubileumsåret på www.vasterbottensost.com

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING