Nytt från Koppar: Första Natural Kaffe i No7 Ursprung

Livets Goda 12 Feb, 2019
Övrigt I Harrar, i Hararghe-regionen i östra Etiopien, växer det som kallas longberry-arabica, lite större bönor som anses vara de med allra högst kvalitet. Detta betyder med andra ord att Harrar är månadens No7 ursprung .

- En vinös känsla som kan liknas vid ett bourgognevin, berättar grundare Fredrik när han beskriver det nya ursprunget och fortsätter. Med en djupare kakaoton i bakgrunden finns här hallon och körsbär men också söta blåbär och syrliga citrustoner. Smaken är mjuk och elegant men samtidigt rik. Eftersmaken är lång, len och porlande ren.

Klicka här för No7 Harrar hela bönor >>

Finns även som bryggkaffe (klicka här), som presskaffe (klicka här) och som kokkaffe (klicka här).
Läs gärna mer om Natural Harrar Longberry Arabica och det råkaffe som man rostar här.

*Bearbetsnings-processen som använts för No7 Harrar kallas för den torra metoden, även "natural", och smakskillnaden blir stor jämfört med om bönorna hade tvättats, nästan åt det vinösa hållet. Prova gärna att bryta en kaffeböna så känner man en helt annan doft än annars!

Om N°7 Ursprung
N°7 Ursprung är för alla kaffeälskare som vill variera och är nyfikna på nya smaker. Koppar skickar noga utvalt ekologiskt specialkaffe från olika världsdelar när det är som bäst - rätt i tiden och så färskt efter skörden som möjligt. Varje bönas unika potential har tillvaratagits för att man ska kunna känna ursprunget i sin kopp och i sitt eget kök!

Man får en ny smakupplevelse varje månad, ingen bindningstid och endast ett Kaffebrev i taget. Pausa eller säg upp prenumerationen när man vill. Bönvikt 230g. Pris, 99 kr/månad.
Läs mer här >>

 

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Rekordförsäljning av alkoholfri öl i Sverige

Whisky och Bourbon Konsumenttrender och utvecklad bryggteknik gör att allt fler svenska konsumenter…
16 Aug, 2019

Förhandsboka Penfolds Collection hos Winefinder

Vin Den 20/9 kl är det Sverigepremiär för Penfolds Collection 2019.…
16 Aug, 2019

Ca'Marcanda startar igång en höst fylld av Gaja

Vin Lively Wines lanserar 2 viner från Ca’Marcanda, Gajafamiljens egendom i…
14 Aug, 2019

Svenskarnas favoritmat på resan

Mat och Restaurang En ny undersökning från eBeach.se avslöjar svenskars matpreferenser på solsemestern.…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet