Hem NyheterVinnyhet Nytt från Sydafrikas hetaste producent – Lismore Estate

Nytt från Sydafrikas hetaste producent – Lismore Estate

av Livets Goda

Lismore Estate är en av Sydafrikas hetaste vinproducenter. Samantha O’Keefe flyttade från Los Angeles till Kapprovinsen i början av 00-talet och hittade en perfekt plats för vinodling i det då rätt okända Greyton, Overberg – som ligger lite knappt två timmars bilresa öster om Kapstaden. 

Första årgången kom 2008 men redan nu rankas Samanthas viner som några av de allra bästa i hela landet. Tim Atkin, som kanske är den vinkritiker som kan sydafrikanskt vin allra bäst, gör varje år en klassificering av landets vingårdar baserat på hur bra deras viner är. Och man hittar Lismore bland första cru-vinerna (dvs – den högsta kvalitetsklassen) tillsammans med världskändisar som Eben Sadie, Boekenhoutskloof och Kanonkop.

Nu har Winefinder tagit in ett gäng nya viner från Samantha (man hittar dem alla vi länken längre ner). I december drabbades hon tyvärr av en tragedi – hela hennes vineri, hennes boningshus och stora delar av vingårdarna totalförstördes i eldsvådor – så kallade bush fires. Det innebär att det kommer att bli ont om viner från Samantha framöver (även om hon kämpar vidare). Därför är det extra kul att Winefinder kan erbjuda så många av hennes viner här och nu!

Alla viner från Lismore Estate >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING