Hem Vinvärlden Nytt nummer av Livets Goda, det 129:e i ordningen, är nu ute

Nytt nummer av Livets Goda, det 129:e i ordningen, är nu ute

av Livets Goda


Två reportage står i extra fokus i #129 där vi bland annat avhandlar det nya Sydafrika och tillägnar ett fantastiskt vinland och dess människor den uppmärksamhet de förtjänar. Mer än 40 sidor om landet som idag presterar på absolut toppnivå och samtidigt bjuder på en enorm bredd, ja när hände det senast i vin-Sverige?

Lika stort fokus har vi på vårt älskade Piemonte där allt från den nya generationens vinmakare hamnar i centrum samtidigt som vi pratar med klassiska namn som Giacomo Conterno och Giuseppe Mascarello. Och så får vi en pratstund med Giorgio Rivetti och provar bubbel av högsta klass från dennes Contratto.

Men det stannar inte där utan vi har naturligtvis också en riktigt häftig genomgång av 28 årgångar av champagnen Clos des Goisses. Det är ju ändå snart nyår. Och så har vi rest till Schweiz, Valais närmare bestämt, men även kikat på en appellation på den franska sidan som få kan så mycket om; Bugey.

Vad mer? Jo, Vintage Port 2016 – ett år vi tror kommer passera 2011 i kvalitet och där vi provat genom ett antal hus. Dessutom tar vi en titt på begreppet gamla rankor och frågar vinmakare vad det egentligen betyder för slutresultatet, vinet. Vår klassiker Då & Nu avhandlar ett legendariskt vin från södra Frankrike – Mas de Daumas Gassac och i tidningen finner du även ett grymt läsarerbjudande på en vinlåda från en fantastisk producent. Och så då givetvis krönikörernas tankar precis som vanligt, med chefredaktören i spetsen.

Sist men inte minst, så har vi skickat ut redaktionskocken i köket för att glänsa och jodå, det blev precis lika ljuvligt gott som alltid. Recepten och matchande dryck hittar du i tidningen.

Vi tar tillfället i akt och önskar dig kära läsare och prenumerant ett underbart avslut på året och tackar för att du stödjer och läser Sveriges främsta vintidskrift.

Du som vill köpa ett digitalt nummer följer länken >>> HÄR.

Och just denna utgåva är lite speciell digital, då vi adderat extra många vackra fotografier som höjer stämningen och känslan.

Vill du istället påbörja en prenumeration på antingen fysisk eller digital tidning och som då startar 2019, klicka >>> HÄR.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING