Nytt nummer av Whisky & Bourbon ute - det 41:a i ordningen

Whisky och Bourbon Undrar du hur en 50-årig Single Malt som tickar in på 275 000 kronor uppför sig i glaset? Det gjorde vi också men behöver tack och lov inte chockhöja priset för Whisky & Bourbon #41 för det! Vårt intryck läser du med fördel i den omfattande genomgången av fina Glenfiddich där även en sjuttiotalare och 40-åringen dyker upp bland flera andra.


I det nya numret håller vi oss denna gång på hemmaplan, i Skottland vill säga. En närmare titt blir det på destilleri-arkitekturen och mannen som skapade den välkända pagodliknande byggnaden, Charles Chree Doig. Superspännande läsning!

Springbank i Campbeltown var det ett tag sedan som W&B kikade närmare på så på så det åtgärdas i nya numret med ett besök på destilleriet. Dessutom besöks Speysides minsta destileri. Vet du vilket det är? Finbesök har vi haft på redaktionen i form av James Wills från Kilchoman och en längre intervju och provning adderas till innehållet. Whiskypub av rang besöks i Glasgow om du behöver tips på resan.

Annat då? Jodå, vi älskar ju även bättre rom så Plantation kikas det närmare på och en välhumlad IPA är ju aldrig fel så därför blir det en Stone Brewing-genomgång också efter att vi träffat en av grundarna, Greg Koch.

Mer öl blir det när Uppsala Brygghus besöks och slutligen så tar vi oss en drink på Tweed. Och en garre, måste avsluta med en garre.

Mycket nöje med nya numret & gott avslut på året önskar W&B-gänget!

Du som vill köpa numret digitalt finner det >>> HÄR. Vill du istället prenumerera, gå då in >>> HÄR.

Ge bort en prenumeration på Whisky & Bourbon i julklapp

En prenumeration på Whisky & Bourbon kostar 175 kr/ år och innehåller 4 utgåvor.
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>


Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019

Chimay - Anrik trappistöl sedan 1862

Whisky och Bourbon Strax utanför den lilla byn Chimay i södra Belgien hittar…
17 Jun, 2019

Braksuccé för Poppels crowdfunding med teckningsgrad på 250%

Whisky och Bourbon Från 5 maj till 7 juni genomförde Poppels Bryggeri en…
14 Jun, 2019

Fira World Cucumber Day

Whisky och Bourbon Idag, den 14 juni firas World Cucumber Day. För att…
14 Jun, 2019

Insnöad på gin

Whisky och Bourbon Det råder en tydlig gintrend i Sverige. Antalet lokala destillerier…
13 Jun, 2019

Bolagets billigaste Barolo överraskar positivt!

Vin Barolo och billigt korrelerar av naturliga skäl sällan och när…
11 Jun, 2019

Grönstedts skapar nya mat- och dryckesupplevelser inför sommaren tillsammans med svenskarna

Whisky och Bourbon Halloumi var trendigast att lägga på grillen förra sommaren, och…
5 Jun, 2019
Artikelarkivet