Nytt och vackert på ingång från Marimar Torres

Anders Enquist 8 Aug, 2019
Vin Nya viner är på ingång till SB från Marimar Torres, bland annat toppvinet Cristina i årgång 2015 och Marimars albarinõ vin anno 2016 som den 16 augusti (mer om dessa viner hittar ni snart också här på livetsgoda.se) släpps för första gången i Sverige. Men till dess…  2014 La Masia Pinot Noir, Don Miguel Vineyard
Nr 74480 / 429 kr / 94 LGP
Tillgängligt på SB (missa inte heller urstarka rosévinet Rosaleda, 91137/239 kr) sedan tidigare finns bland annat den här fina årgångsupplagan av La Masia Pinot Noir som inte får förbises. Som jag tidigare nämnt så är det ett tydligt och balanserat vin i storartad form med driven elegant kraft i intensitet och koncentration. Sensuellt blommiga citruszest hintar, lakrits, ört och mineraler präglar fruktigheten som ger utslag av mörka och mogna hallon, körsbär och plommon i en skön legering. En ljuv och mjukt torr sötma med föreligger, tanninerna har en mjuk edge och avslutet bär långt med bevarad frukt, syra, krydda och vissa tobaksnyanser. Ett vin med både hjärta och själ i sitt ursprung.
100 procent avstjälkat och jäsning i små ståltankar. Franska ekfat i slutlagringen varav 40 procent nya. Skörden av detta vins druvor påbörjades 30 augusti och var avklarad den 7:e september.

Vinet finner ni på Systembolaget här >>

 

 

 

 


4 anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
12 Aug, 2019

Tjoget - en av världens 50 bästa barer för fjärde året i rad

Whisky och Bourbon För fjärde året i rad har Tjoget placerat sig på…
4 Oct, 2019
Artikelarkivet