Hem Vinvärlden Nytt på Systembolaget – Glöet White – den vita sangrian

Nytt på Systembolaget – Glöet White – den vita sangrian

av Livets Goda

–  Glöet White är ett friskt, aromatiskt nousserande vin med smaker av yuzu, apelsin och citron. De traditionella sangria alternativen kan ofta vara för söta, och konventionellt mousserande vinerna kan ofta innehålla för mycket alkohol, varpå vi ville skapa Glöet White som en lättsammare mousserande alternativ, som kan serveras över is och gärna med ett blad mynta som garnering. Jag tror vi har lyckats hitta det rätta receptet med denna dryck, berättar Theodor Arhio, medgrundare av Vol Elk Company, företaget bakom Glöet White.

Det är inte första gången som företaget tar fram en produkt som denna. Deras föregående skapelse – Glöet – är en mousserande glögg som blivit en succé i alla länder som den lanserats i de senaste två åren (läs Livets Godas recension om Glöet här >>) och nu hoppas man på att återupprepa succén med Glöet White.

– Mottagandet vid Champagne & Sparkling Wine Tasting i London, för såväl Glöet White samt Glöet, var överväldigande. Glöet White fick verkligen mycket positiv feedback, vilket resulterade i en lansering på sex nya marknader under sommaren, summer Juha-Matti Raunio, medgrundare av Von Elk Company. 

 

Förutom Storbritanninen så finns Glöet White representerad i Norge, Österrike, Estland, Finland och nu även i Sverige.

Glöet White
art.nr 82395, 99 kr
750 ml, 8 %

Svensk importör är Moestue Grape Selections AB

 

 

RELATERAD LÄSNING