Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nytt partnerskap mellan Liverpool FC och Quorn

Nytt partnerskap mellan Liverpool FC och Quorn

av Livets Goda

Liverpool Football Club har idag meddelat ett globalt partnerskap med Quorn, som en del av klubbens mål att främja större livsmedelshållbarhet. Det fleråriga partnerskapet kommer att se till att Quorn blir klubbens officiella partner för hållbart protein och hjälper LFC att bidra till ökad livsmedelshållbarhet som en del av Reds Go Green-initiativet.

Quorn är berömda för att ha arbetat med KFC på deras vegan Imposter Burger, och kommer att samarbeta med klubben för att ge nya möjligheter för supportrar att välja mellan vegetarisk och vegansk mat på matchdagar, samtidigt som de arbetar med klubbens näringsteam för att utvidga valen av hälsosamt protein bland spelarna.

14,5% av de globala utsläppen av växthusgaser kommer för närvarande från djurförsörjningskedjan, men till exempel är miljöpåverkan av mykoproteinet som används i alla Quorn-produkter 90% lägre än nötkött.1.

Under de senaste två säsongerna har Reds Going Green-initiativet haft en betydande effekt på att förbättra klubbens miljöpåverkan, med positiva åtgärder som har gjorts för att eliminera användningen av engångsplast och minska klubbens koldioxidavtryck genom hållbar avfallshantering.

Billy Hogan, verkställande direktör och kommersiell chef, Liverpool FC, sa: ”Som en ledande leverantör av hållbara köttfria produkter i Storbritannien kommer Quorn att vara en viktig partner i klubbens hållbarhetsarbete. I detta fall kommer Quorn att hjälpa oss att ge våra supportrar mer hållbara matalternativ på matchdagar.”

“Vi ser fram emot att tillhandahålla en plattform för att hjälpa våra fans, anställda och spelare att ge positiva bidrag till att hantera klimatförändringar och samtidigt överväga deras hälsa och välbefinnande.”

Gill Riley, marknadschef på Quorn, sa: ”Vårt partnerskap med Liverpool FC är mycket viktigt för vår Quorn-vision, som är att tillhandahålla mat som är hälsosam för våra familjer och planeten. Vi vill också förstå den positiva inverkan som Quorns superprotein kan ha på elitidrottsutövare, så att arbeta med LFC och dess världsberömda näringsexperter kommer att vara grundläggande i nästa fas av vår idrottsvetenskapliga forskning.”

1 https://www.quorn.co.uk/files/content/Sustainable-Development-Report2019.pdf

RELATERAD LÄSNING