Nytt spännande år med dryck i fokus

Livets Goda 4 Jan, 2019
Whisky och Bourbon Stanley Wong, VD Svenska Dryckesmässor, summerar här året 2018.

Först vill jag tacka alla er 53 000 personer som besökte våra dryckesmässor i Sverige under 2018. Det är ett nytt besöksrekord för oss för vi har aldrig under våra 10 år som vi arrangör av dryckesmässor haft så många besökare.

Jag vill också passa på och tacka alla våra utställare och partners för ett mycket gott samarbete under 2018, det är tack vare er som vi kan skapa attraktiva och populära dryckesarrangemang runtomkring i Sverige.

2018 var ännu ett starkt dryckesår i Sverige och vi upplever att branschen utvecklas och många strävar efter att leverera bättre produkter, genom att sprida kunskap och skapa mer kvalitetsmässiga produkter.

Vi har också fått förmånen att få sällskap av nya dryckesföretag bl. a. nystartade bryggerier, brännerier och importörer som aldrig tidigare har ställt ut hos oss och ibland blir deltagandet hos oss deras utställarpremiär. Det är alltid lika kul att få följa och vara en del av utställarnas utveckling. 

Vi ser verkligen fram emot 2019 och vi vet att dryckesmässor fortfarande kommer att vara en naturlig mötesplats mellan besökare och dryckesutställare. Även om marknadsföringsmönstret har ändrats senaste åren så kan inte sociala- och digitala medier ersätta det personliga mötet och upplevelsen att prova dryck, därför förblir mässor en viktig kanal att synas på.

Vi vill fortsättningsvis vara den ledande arrangören som driverutvecklingen av branschen framåt och som skapar mötesplatser för nyfikna livsnjutare.

Jag hoppas att vi syns på mässgolvet under 2019.

Stanley Wong, VD Svenska Dryckesmässor


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet