OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Livets Goda 21 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett lokalt bryggeri till En Öl & Whiskymässa, nämligen O/O Brewing, som är ett litet bryggeri i Göteborg med ett fokus, och det är att producera så bra öl som möjligt. I artikeln här följer en kort pratstund som Svenska Dryckesmässor tagit med bryggeriet.

Vad kommer man att hitta i er monter? Har ni med er någon nyhet? 
Vi kommer ha med oss en bred portfölj öl på mässan för att visa upp så många stilar som möjligt. Allt från humlig IPA till lager, till starkare öl som imperial stout och barley wine. Vi har en tradition att alltid släppa vår Long Boil Barley Wine på Öl & Whiskeymässan varje år. Det är ett årgångsöl som vi gör en gång varje höst och släpper på våren. Så årets öl blir Long Boil Barley Wine 2018. Vi kommer även dela plats med The Attic Meadery som tillverkar mjöd ute hos oss, så det kommer finnas bra möjligheter att testa det mesta i vår monter.

Vad ser ni för trender inom branschen?
Det finns flera trender, just nu är det väl både att ta ut svängarna och brygga saker helt utan förankring i klassiska ölstilar, på samma gång finns det en motreaktion mot det som kanske mest manifesteras genom att det kommer bryggas mycket klassiska öl 2019, exempelvis tysk pilsner. Det flesta som brygger öl inser någon gång att det finns få saker som slår en bra pilsner.

Vad dricker du helst? I vilket sammanhang och varför?
Olle dricker helst cask och barley wine i en murrig pub, Olof dricker helst pilsner i dansk miljö. Men framförallt så ser vi öl som en social dryck, vi dricker helst de flesta olika stilar så länge det görs tillsammans med personer som vi tycker om att umgås med.

Vem skulle du helst vilja ta en öl med? 
Richard D. James, eller tillsammans med en valfri vän som man inte ser tillräckligt ofta. 

Läs mer om Svenska Dryckesmässor.

Läs mer om En Öl & Whiskymässa i Göteborg.

Läs mer om O/O Brewing.


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet