Hem Whisky & Bourbon O.P. Anderson Distillery lanserar riktigt seriös gin!

O.P. Anderson Distillery lanserar riktigt seriös gin!

av Niklas Jörgensen

O.P. Anderson är Sveriges äldsta akvavit och jag tror de flesta av oss som tar oss en liten en till högtiderna är väl bekanta med dess kryddning; kummin, anis och fänkål. Fast även klassiska namn kan vara innovativa och ge sig i kast med nya utmaningar, något som O.P. Anderson Distillery nu gjort i och med lanseringen av en ekologisk Dry Gin. Och bra är den!

2017 öppnades det nya O.P- Anderson-destilleriet utanför Sundsvall och det är här som den klassiska akvaviten bland annat lagras på ekfat för att få sin unika karaktär. Men numera handlar det inte bara om snapsen till sillen utan destilleriet har även gett sig in på ginscenen med sin alldeles egna tolkning – och givetvis har den toner av fänkål och anis!

Niklas om O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin

Jag är ett stort fan av gin och är inte särskilt besvärlig att ha med ut på lokal då jag i stort sett alltid beställer GT. Däremot vill jag gärna ha gin med tydlig enbärskaraktär och som inte avviker alltför mycket från mallen.

”O.P Anderson gör mig inte besviken….”

O.P. Anderson gör mig därför inte besviken för här bjuds en oerhört fin och ren sprit med citrusskal och enbär som de mest framträdande dragen. Dessutom har man lyckats få in den lilla anisörtigheten och fänkålsnyansen så att dessa blott ökar komplexiteten vilket även noteras i den torra, enbärskryddiga smaken som har en hint av anis. Fin intensitet förstärker intrycken och så kikar det fram en liten skalbeska från citronen.

90 LGP

En optimal Gin & Tonic-bas som tack vare sin renhet och torrhet ger dig den optimala förutsättningen för en stram GT. Använd en tonic utan onödig sötma och du har basen för världens bästa drink!
O.P. Anderson Distillerys ekologiska gin kostar 289 kronor (700 ml, 40%) och har artikelnummer 82855. Man beställer helt enkelt hem den till sin föredragna Systembolagsbutik här >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING