Hem Whisky & Bourbon O.P. Andersson på cognacfat

O.P. Andersson på cognacfat

av Livets Goda

Att vårt svenska kryddade brännvin knackar på dörren till nästa dryckestrend är glasklart. Snapsen ligger helt rätt i tiden där enkelhet, lokalt och närodlat premieras. Produkten kan utan problem kan framställas ekologiskt och lyfter framförallt fram en viktigt svensk dryckestradition. Genom att fatlagra den klassiska kryddblandningen av kummin, anis och fänkål har man även gett snapsen ett utökat användningsområde. – Kryddningen avrundas på ett mycket elegant sätt, säger Jonas Odlund, Kryddmästare på Altia Sweden AB. Faten tillför en smakrikedom och komplexitet som vi bara kunnat drömma om, fortsätter han. Den fatlagrade karaktären innebär också att snapsen borde ha har sin givna plats på avecvagnen. Utspädd med vatten fungerar den också mycket bra som smakprov till olika slags maträtter. – Druvigheten och fatkaraktären passar väl ihop med både vilt och rökt kött, berättar Sören Polonius som de senaste veckorna labbat friskt med spriten i köket på F12. – Om du dessutom dekanterar snapsen några timmar får du en helt ny upplevelse. De kryddiga aromerna tonas ned och ger spriten en mjukare, romlik framtoning. Vill du laborerar själv gör du bäst i att fånga en av de 9945 flaskorna (50 ml, 299 kr) som säljs på alla Systembolag från och med den 15 november.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING