Hem Whisky & Bourbon O/\TH Gin – Finland möter Australien

O/\TH Gin – Finland möter Australien

av Anders Enquist

O/\TH Gin: Den finska F1-legendaren Valtteri Bottas och den australiska OS-cyklisten Tiffany Cromwell är ett av idrottens mest kända par. Trots deras framgångar inom sina egna sporter är det mindre känt att de delar en passion för gin. Tillsammans lanserar de nu O/\TH Gin, en hyllning till det oväntade där “Sisu” möter “Aussie True Grit”. Livets Goda provar denna nya gin.

O/\TH Gin är resultatet av samarbetet mellan två elitidrottare från olika delar av världen och två motsatta kontinenter. Genom det unika receptet vill man framhäva havrens mjukhet från familjen Bottas åkrar i Finland och kombinera den med krispigheten från de berömda äpplena som odlas nära Tiffanys hemstad Stirling i Australien. Genom att använda vakuumdestillationstekniken skapas en gin i New Western-stil. Ginbasen består av utvalda ingredienser som havre, enbär och äppelskal och vakuumdestillationen möjliggör att behålla havrens naturliga mjukhet, utan att behöva tillsätta socker.

O/\TH Gin

O/\TH Gin, 42,7%
Finland / Live Brands Factory AB / 500 ml / Nr 85314 / 399 kr / 91
Speed är nog nyckelordet när det kommer till paret Bottas och Cromwell´s yrkesval. Det ligger dock inget “speedat” över denna gin. Tvärtom, viskositet och densitet är ledordet, med både gin och vodka nerv. Vakuumdestillationen och havren sätter sockerdragen i rullning, det är således en gin med söta – lakrits – egenskaper. Äppelskalen tonar men klassisk kryddighet med bland annat enbär, citrus och kryddiga nejlikor i vinden som håller spriten på rätt ginkurs.

Som bas i GT eller dry Martini hittar vi in, men det här gör sig ändå bäst som en utsökt avecgin, serverad straight sval, eller on the rocks. Tror till och med det råder påskiga nubbeegenskaper likaså.

 

RELATERAD LÄSNING