Hem NyheterVinnyhet Oddbird lanserar alkoholbefriat ekologiskt mousserande vin på slim can

Oddbird lanserar alkoholbefriat ekologiskt mousserande vin på slim can

av Livets Goda

3 september lanserar det alkoholbefriade vinhuset Oddbird en helt ny ekologisk mousserande blanc de blancs i slim can från Frankrike på Systembolaget. 

Oddbird är ledande i Sverige på alkoholbefriade viner och står bakom ett flertal internationella innovationer. Allt från världens första alkoholbefriade naturviner till det första vinet från Prosecco-regionen utan alkohol. Nu kommer ett helt nytt franskt ekologiskt mousserande vin i slim can, med mindre socker för alla som önskar en mer hälsosam vardag och fest.

¬– Vi vill göra det så lätt som möjligt att välja bort alkoholen vid alla tänkbara tillfällen vilket gör vår nya slim can extra viktig, säger Moa Gürbüzer, grundare av Oddbird. Eftersom vårt mål är att skapa en ny dryckeskultur behöver vi utmana konventionella tankesätt i en ännu traditionell kategori. Nu ersätter vi de klassiska glasflaskorna med en lättviktig minimalistisk returburk i aluminium. Det är ett steg på vägen för att kunna skapa en mer tillgänglig och klimatsmart produkt. En retur-bar slim can har i snitt 3 gånger lägre C02 utsläpp per liter i jämförelse med en traditionell glasflaska. Detta är ett viktigt steg för oss till att inte bara skapa produkter som är socialt hållbara men också miljömässigt hållbara.

Oddbird Organic Blanc de Blancs består av 100 procent ekologisk Chardonnay som odlats i Languedoc-Roussillon i Frankrike.

Lanseringen sker 3 september i fasta sortimentet på alla Systembolag med artikelnumret 19041. Volymen är 250 ml och priset 28 kronor.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING