Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang OKQ8 lanserar unikt dryckeskoncept i utvalda butiker

OKQ8 lanserar unikt dryckeskoncept i utvalda butiker

av Livets Goda

OKQ8 blir först i drivmedelsbranschen med att erbjuda Coca-Cola i Sveriges unika förpackningslösning till kunder och medlemmar. Kunden kan välja mellan att skapa sin egen unika dryck eller ta någon av de vanliga smakerna, till exempel Coca-Cola Zero, Fanta eller Sprite. Dryckerna håller samma höga kvalitet och smak som de fabriksfyllda. Genom det nya konceptet minskar inte bara användandet av förpackningar utan kunden får även större möjlighet till att anpassa drycken efter egna preferenser. De återanvändningsbara dryckesbehållarna som används för påfyllning av drycken håller den både kall och kolsyrad.

-Förpackningar som inte samlas in och återvinns är en bidragande orsak till både nedskräpning och ökade CO2-utsläpp, därför känns det extra kul att starta detta samarbete med Coca-Cola. Att vara först i branschen med att erbjuda en hållbar förpackningslösning för dryckeskonsumtion som inte tummar på kvalitet och smak är helt i linje med våra hållbarhetsmål och att ständigt förbättra kundupplevelsen, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

I Coca-Colas dryckeskoncept, fyller kunden själv på sin dryck i den återanvändningsbara dryckesbehållaren. Bland valen finns klassikerna Coca-Cola Zero, Fanta och Sprite, men också möjligheten att mixa alla drycker, vilket innebär upp till 60 olika smakkombinationer för den som vill testa något nytt.

Dryckerna håller samma höga kvalitet som frabriksfylld dryck. Den återanvändningsbara behållaren är en en så kallad Glacial Tumbler som både håller kylan och bevarar kolsyran.

-Vi vet att dagens konsumenter gör allt mer medvetna val och att hållbarhet blir allt viktigare. Vi är därför mycket glada att en så stor aktör som OKQ8 nu satsar på en förpackningslösning som möjligör att vår dryck kan konsumeras så hållbart som möjligt, säger Lisa Wahlström, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners.

Konceptet kommer till en början att finnas på OKQ8 Globen på Arenavägen 86 i Stockholm. Tanken är att rulla ut konceptet på fler av OKQ8:s stationer framöver.

RELATERAD LÄSNING