Hem Mat & Restaurang Ola Wallin från SK Mat & Människor vinner Nordiska Mästerskapen

Ola Wallin från SK Mat & Människor vinner Nordiska Mästerskapen

av Livets Goda

Bild: Emma Ziemann (tredje plats i kategorin Servis), Ola Wallin (vinnare i kategorin Senior) och Desiree Jaks (vinnare i kategorin Junior)

Juryn var imponerad när Ola presenterade sin meny och jurymedlemmen Fredrik Andersson, tillika lagledare för Svenska Kocklandslaget kommenterar: ”De rätter som Ola serverade höll en jämn och bra nivå och allt var utfört och presenterat med högsta kvalitet.”

Olas segermeny
• Förrätt: hälleflundra och havskräfta med ingefära
• Huvudrätt: Pepparglaserad biff med tillbehör
• Dessert: Choklad, mandel och äpple

”Jag är väldigt glad, det var roligt i köket igår. Jag bestämde mig för att helt enkelt gå in och laga riktigt god mat. Det har jag ju tränat på och det kändes bra hela vägen. Speciellt hälleflundra och havskräfta var råvaror som passade mig perfekt,” säger Ola Wallin.

Ola Wallin är sedan ett år med i Svenska Kocklandslaget och nästa stora tävling blir VM i Luxemburg. Där kommer dessutom ytterligare en kock från SK Mat & Människor att delta, Henric Herbertsson som vann Årets Unga Kock 2018 i början av mars i år.

”Vi är väldigt glada över Olas seger i Herning och stolta över att ha honom i vårt team på SK M&M. Grattis vill vi också säga till Mattias Åhman, som igår representerade Finland och blev tvåa i kategorin Senior. Mattias var tidigare under två år anställd här hos oss på SK”, kommenterar Stefan Karlsson.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING