Öländskt världsrekordförsök

Livets Goda 24 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Fredrik Norén, direktör på Hotel Skansen på Öland, satsar på att i år slå världsrekordet "världens största whiskybar". - Jag är ganska säker på att vi klarar det, berättar han för nyhetssidan 24 Öland.

Fredrik Norén, Foto: Karl-Oskar Karlsson.

Hotel Skansen har under lång tid satsat på sin stora whiskysamling och arrangerar ofta olika provningar i sin berömda whiskykällare. Nu tar man det steget längre – och på måndagen den 11 juni kommer ett världsrekordförsök att äga rum i hotellets lokaler.

– Eftersom vi samlat på oss whisky sedan 2000 så har vi kommit upp i en ganska så rejäl samling. För tillfället har vi runt 1 200 sorter i lager och de som enligt Guiness rekordbok innehar världsrekordet, en bar i Skottland, har 1 032 olika whiskysorter, säger Fredrik Norén, hotelldirektör på Skansen till 24 Öland i en artikel.
 

Att arrangera ett världsrekordförsök är en stor apparat och arbetet påbörjades redan i november förra året.

– Det krävs noggrann dokumentation och vittnen för att få ett rekord godkänt. Vi har satsat en hel del pengar på det och förhoppningsvis kan vi få rekordet bekräftat redan några dagar efter försöket, meddelar Norén.

Den senaste tiden har de köpt på sig extra mycket whisky.

– Att slå rekordet med några få sorter är ingenting för oss. Vi vill göra det rejält och jag är ganska säker på att vi klarar det.

Förhoppningen är att Guiness ska flyga över till Öland i sommar för att överlämna det officiella beviset på att Hotel Skansen har världens största whiskybar.

I samband med världsrekordförsöket kommer 24Öland.se att vara på plats och livesända via deras sociala kanaler.

– Kul att det uppmärksammas. Whisky är stort i Sverige och världen just nu och att vi förmodligen är allra störst, känns helt fantastiskt kul, säger Fredrik Norén.

Källa: 24 Öland

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Exklusiv lansering av Westhofener Riesling den 1:a februari

Vin Den 1:a februari lanserar Moestue Grape Selections återigen Westhofener Riesling…
21 Jan, 2019

The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

Vin The Wine & Spirits Collective, förvärvar ChampagneHuset, och stärker härmed…
21 Jan, 2019

Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet