Hem Mat & Restaurang Old Fashioned

Old Fashioned

av Livets Goda

Drinken som blev en cocktail innan själva begreppet ens var fött; ja det är Old Fashioned det. Från början var det mer fokus på en spritindränkt sockerbit, sodavatten, citron och whiskey; idag har receptet förfinats och vi arbetar mer med sockerlag, apelsinskal och bitterdroppar i form av Angostura. Vår version hämtar inspiration från bartendern David Kringlund och bygger på en lite knäckigare version av drinken. Som drinkbas används den eleganta Woodford Reserve – en Kentucky Straight Bourbon som gjord för den klassiska drinken.

Drinkbas

Woodford Reserve Kentucky Straight Bourbon, 43,2%

artikel 10104, 700 ml, 43,2%, 419 kr, 91 p
Det vilar en vinös, silkig ådra över den eleganta Woodford Reserve och vi jobbar här med subtila avecmuskler. Det råder en fin fruktrikedom med mogna äpplen, päron, apelsin, körsbär, sultanrussin, fikon och viol. En förvaltande, karamelliserad sötma med noter av vanilj, lönnsirap, toffée och lakrits är välplacerad och nyanserad. Faten kryddar med en tillförsikt och håller sig i linje med den balanserade elegans som är kännetecknet för hela karaktären. Det är rogivande och utsökt.

Så mixar du en Old Fashioned

5 cl Woodford Reserve Kentucky Straight Bourbon
3 stänk Angostura
1,5 cl rörsockerlag
1,5 cl sodavatten
Istärningar
Apelsinskal

Det här är en drink som du med fördel mixar i glaset. Häll sockerlagen i ett tumblerglas. Du kan också ta en tesked råsocker och mixa ut med 2 tsk ljummet vatten i glaset. Tillsätt whiskeyn, angosturadropparna och istärningarna. Rör så att drinken blir kall och precis innan servering adderar du en skvätt sodavatten så att du inte rör ut bubblorna innan. Toppa med skal från en apelsin som du först vrider över drinken.

Läs gärna;

En paruppsättning från Woodford Reserve >>

Woodford Reserve Double Oaked >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING