Hem NyheterNyhet WB Old Perth släpper ny begränsad utgåva på Pedro Ximenez finish

Old Perth släpper ny begränsad utgåva på Pedro Ximenez finish

av Livets Goda

Morrison Scotch Whisky Distillers, skaparna av Old Perth Blended Malt Scotch Whisky, kommer nu släppa ett begränsat antal flaskor, 60st närmare bestämt, av Old Perth PX. Femton noggrant utvalda fat ger balans och komplexitet till slutprodukten.

Själva vätskan är noggrant utvalt bland Morrison Scotch Whisky Distillers’ högkvalitativa utbud av mature single malt Scotch Whiskys. Den har vilat hela mognadstiden på en fatkomposition av Oloroso samt PX Sherry fat (hogsheads och butts). Samt under de sista 15 månaderna rundats av i nya Pedro Ximenez fat från Bodega José y Miguel Martin, Spanien.

Denna whisky är inspirerad av de spanska Bodegorna, där destilleriet använt sig av ett Solerasystem vid förvaringen. Detta inkluderar ett 50 år gammalt, 700 liter stort spanskt fat.

Om Old Perth

Old Perth var en blend som ursprungligen skapades av Peter Thomson, som startade sin yrkesverksamma karriär inom detaljhandeln med vin-och spri i Perth 1908. Ganska snart påbörjade han att göra sina egna whiskyblends. En av dessa var Old Perth som snabbt blev populär bland skottarna.

Under 1960-talet höll de invigda med Old Perth denna whisky med högt anseende på grund av sitt höga innehåll av malt samt att den innehåller en av världens mest prestigfyllda sherry single malt whisky’s. Den ansågs vara en av de bästa blends som existerade.

Nästan 50 år senare köpte en av Skottlands äldsta familjeägda whiskyföretag, Morrison Scotch Whisky Distillers (tidigare känt som Morrison Bowmore Distillers) Old Perth och har sedan dess återinfört varumärkets arv till whiskyvärlden. Old Perth är en whiskyrange av Blended Malt Scotch Whisky som håller på den gamla traditionen av blending i Perth och använder enbart sherrylagrade malter från ett urval av Skottlands finaste destillerier.

Old Perth Pedro Ximenez Limited Edition

Releasedatum: 16 mars i Systembolagets beställningssortiment
Artikelnr: 52669
Storlek: 70 cl
Alkoholvolym: 56,2%
Pris: 799:-

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING