Hem Vintips Old Pulteney Coastal Series Port

Old Pulteney Coastal Series Port

av Anders Enquist

Old Pulteney Coastal Series: Det skotska destilleriet Old Pulteney har lanserat “The Coastal Series”, en serie som består av fyra whiskies som har lagrats på fat från kustnära platser. Den andra whiskyn i serien är lagrad på Ruby Port Pipes och Ruby Port Barriques från Douro Valley regionen i norra Portugal.

Old Pulteney Single Malt Whisky Coastal Series Port 46% lanserades i Systembolagets beställningssortiment den 18 mars. Denna Single Malt har en ABV på 46% och är lagrad på ex-bourbonfat innan slutlagring på Ruby Port Pipes och Ruby Port Barriques.

Old Pulteney Coastal Series

Anders Enquist om Old Pulteney Coastal Series Port, 46%

Nr 85763 (700 ml, 46%) 899 kr
Old Pulteney har hittat en bra fatlinje här mellan de amerikanska bourbonfaten och de portugisiska, som har sitt ursprung i Douro. Hållningen är elegant med ett vitalt kryddgrepp, och som det destilleriet det är råder maritima vindar med rogivande lakritssälta, kanel, vanilj, ljus choklad och toffée i fruktens noter av citrus, russin, äpplen och torkade noter av aprikos och körsbär. Faten ger en ungdomlig energi och intensitet som kulminerar i sista delen, men det är med ett balanserat sinne och med uttryck som ger mintigt violblommiga etsningar och tobak av det fräscha slaget. Det är en whisky som känns bra att ha i sitt sällskap.

92+p

 

RELATERAD LÄSNING