Hem NyheterNyhet WB Old Pulteney Port lanseras i beställningssortimentet

Old Pulteney Port lanseras i beställningssortimentet

av Livets Goda

Det skotska destilleriet Old Pulteney har lanserat “The Coastal Series”, en serie som består av fyra spännande nya whiskies som har lagrats på fat från kustnära platser. Den andra i serien är lagrad på Ruby Port Pipes och Ruby Port Barriques från Douro Valley regionen i norra Portugal. Old Pulteney Single Malt Whisky Coastal Series Port 46% lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 18 mars, artnr 8576301, 700 ml, pris 899 kr.

Old Pulteney kommer från en av de nordligaste stränderna vid Caithness Coast, på landsbygden i Skottland. Här vilar Old Pulteneys fat nära havet omhuldade av luften från Nordsjön år efter år vilket lämnar en distinkt sälta i karaktären som verkligen fångar essensen av dess hem. Whiskyn är lagrad i den pittoreska hamnstaden Wick och Nordsjön har satt sin prägel på drycken i både doft och smak.

Old Pulteney Single Malt Scotch Whisky, även kallad The Maritime Malt, då dess historia, destilleri och whisky formats av havet självt, har släppt en ny samling whiskies: The Coastal Series. Genom denna serie tar Old Pulteney med oss på en upptäcktsresa där de samarbetat med sprittillverkare från andra kustnära platser runt om i världen för att slutlagra sin älskade whisky på speciellt utvalda fat och därmed skapa unika whiskies som släpps i begränsad upplaga.

Malcolm Waring, Distillery Manager på Pulteney sa: “Det är en sann ära att välkomna den andra whiskyn i Old Pulteney’s Coastal Series – Old Pulteney Port. En utsökt balans av de fylliga smakerna som kommer från portvinet med havssältan som Old Pulteney är känd och älskad för, resultatet är en exceptionell single malt som förtjänar att avnjutas.
Old Pulteney Port är ett underbart tillskott till vår serie av begränsade upplagor, som riktar strålkastarljuset på en annan kustregion genom en elegant fatlagring, och följer upp framgången med vårt första släpp i Coastal Series, Old Pulteney Pineau des Charentes, perfekt.”

Det första släppet i The Coastal Series, Old Pulteney Pineau des Charentes, förde samman smaker från den franska kustlinjen till The Maritime Malt, genom att använda ex-Pineau des Charentes vinfat, från Charente-Maritime-regionen i Frankrike.

Old Pulteney Port kommer i en rubinröd presentförpackning som reflekterar portvinets djupa färger, och den har även en illustration av den portugisiska kusten. Den släpps i Systembolagets beställningssortiment den 18 mars kl 10:00, artnr 8576301, 700 ml, alkoholhalt 46% och pris 899 kr.

RELATERAD LÄSNING