Ölnyhet den 8:e juni -Collective Arts Dry Hop Sour

Niklas Jörgensen 4 Jun, 2018
Övrigt Kanske inte för alla, suröl, men samtidigt är det knappast en trend som snart är historia. Surisarna är alltmer för en större publik. Har du ännu inte fallit för stilen så lanserar nu kanadensiska Collective Arts Brewing sin Dry Hop Sour, en torrhumlad fruktig suröl som lär behaga såväl humlevänner som lactobacillus-nördar.


Den 8:e juni släpps Collective Arts take på suröl. 19,000 burkar a 473 ml. En öl som torrhumlats med humlesorten Nelson Sauvin från Nya Zealand och Vic Secret från Yakima Valley i Washingtin State. Giftermålet är helskönt och adderar fruktighet och viss humlebeska till det syrliga som här är mer återhållsamt.

Dry Hop Sour, Collective Arts Brewing, 5%

Gyllene, blekgul och aningen grumlig färgnyans och en skumkrona som stannar relativt länge. Inleder fruktigt doftmässigt och bjuder på nyanser av såväl citrus, grapefrukt som försiktigt tropiska inslag. Det finns även en svag rödbärig ton som drar åt körsbär. Nedtonad 'funkiness' som här mer drar åt halmhållet. I smaken en pigg fruktighet, viss humlebeska, ananas, citrus, grape och även skal från gröna äpplen. Gräsigt, lite småpepprigt och med fin rondör i och med att surheten är nedtonad även om den såklart är där. Ett uns av sötma och en ren, fräsch grapefruktskryddig eftersmak.

Redaktionens intryck: 92 LGP

Utan tvekan en strålande sour som lär fungera utmärkt som introduktion för de mer skeptiska som föredar humlebeska i sin öl. Det sagt; surölsvänner lär också gilla även om det inte är hardcore. Extra plus för den matvänliga stilen. 

Collective Arts-grundarna Matt Johnston och Bob Russell låter olika konstnärer designa sina burkar vilket resulterat i ett konstgalleri på burk med flertalet olika verk. Dry Hop Sour kommer kosta 34,90 kr för 473 ml och du finner den här.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Exklusiv lansering av Westhofener Riesling den 1:a februari

Vin Den 1:a februari lanserar Moestue Grape Selections återigen Westhofener Riesling…
21 Jan, 2019

The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

Vin The Wine & Spirits Collective, förvärvar ChampagneHuset, och stärker härmed…
21 Jan, 2019

Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet