Ölnyhet den 8:e juni -Collective Arts Dry Hop Sour

Niklas Jörgensen 4 Jun, 2018
Övrigt Kanske inte för alla, suröl, men samtidigt är det knappast en trend som snart är historia. Surisarna är alltmer för en större publik. Har du ännu inte fallit för stilen så lanserar nu kanadensiska Collective Arts Brewing sin Dry Hop Sour, en torrhumlad fruktig suröl som lär behaga såväl humlevänner som lactobacillus-nördar.


Den 8:e juni släpps Collective Arts take på suröl. 19,000 burkar a 473 ml. En öl som torrhumlats med humlesorten Nelson Sauvin från Nya Zealand och Vic Secret från Yakima Valley i Washingtin State. Giftermålet är helskönt och adderar fruktighet och viss humlebeska till det syrliga som här är mer återhållsamt.

Dry Hop Sour, Collective Arts Brewing, 5%

Gyllene, blekgul och aningen grumlig färgnyans och en skumkrona som stannar relativt länge. Inleder fruktigt doftmässigt och bjuder på nyanser av såväl citrus, grapefrukt som försiktigt tropiska inslag. Det finns även en svag rödbärig ton som drar åt körsbär. Nedtonad 'funkiness' som här mer drar åt halmhållet. I smaken en pigg fruktighet, viss humlebeska, ananas, citrus, grape och även skal från gröna äpplen. Gräsigt, lite småpepprigt och med fin rondör i och med att surheten är nedtonad även om den såklart är där. Ett uns av sötma och en ren, fräsch grapefruktskryddig eftersmak.

Redaktionens intryck: 92 LGP

Utan tvekan en strålande sour som lär fungera utmärkt som introduktion för de mer skeptiska som föredar humlebeska i sin öl. Det sagt; surölsvänner lär också gilla även om det inte är hardcore. Extra plus för den matvänliga stilen. 

Collective Arts-grundarna Matt Johnston och Bob Russell låter olika konstnärer designa sina burkar vilket resulterat i ett konstgalleri på burk med flertalet olika verk. Dry Hop Sour kommer kosta 34,90 kr för 473 ml och du finner den här.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet