Ölnyhet den 8:e juni -Collective Arts Dry Hop Sour

Niklas Jörgensen 4 Jun, 2018
Övrigt Kanske inte för alla, suröl, men samtidigt är det knappast en trend som snart är historia. Surisarna är alltmer för en större publik. Har du ännu inte fallit för stilen så lanserar nu kanadensiska Collective Arts Brewing sin Dry Hop Sour, en torrhumlad fruktig suröl som lär behaga såväl humlevänner som lactobacillus-nördar.


Den 8:e juni släpps Collective Arts take på suröl. 19,000 burkar a 473 ml. En öl som torrhumlats med humlesorten Nelson Sauvin från Nya Zealand och Vic Secret från Yakima Valley i Washingtin State. Giftermålet är helskönt och adderar fruktighet och viss humlebeska till det syrliga som här är mer återhållsamt.

Dry Hop Sour, Collective Arts Brewing, 5%

Gyllene, blekgul och aningen grumlig färgnyans och en skumkrona som stannar relativt länge. Inleder fruktigt doftmässigt och bjuder på nyanser av såväl citrus, grapefrukt som försiktigt tropiska inslag. Det finns även en svag rödbärig ton som drar åt körsbär. Nedtonad 'funkiness' som här mer drar åt halmhållet. I smaken en pigg fruktighet, viss humlebeska, ananas, citrus, grape och även skal från gröna äpplen. Gräsigt, lite småpepprigt och med fin rondör i och med att surheten är nedtonad även om den såklart är där. Ett uns av sötma och en ren, fräsch grapefruktskryddig eftersmak.

Redaktionens intryck: 92 LGP

Utan tvekan en strålande sour som lär fungera utmärkt som introduktion för de mer skeptiska som föredar humlebeska i sin öl. Det sagt; surölsvänner lär också gilla även om det inte är hardcore. Extra plus för den matvänliga stilen. 

Collective Arts-grundarna Matt Johnston och Bob Russell låter olika konstnärer designa sina burkar vilket resulterat i ett konstgalleri på burk med flertalet olika verk. Dry Hop Sour kommer kosta 34,90 kr för 473 ml och du finner den här.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Nu släpps höstens exklusiva whiskysamlingar

Whisky och Bourbon Under hösten 2018 lanserar Diageo två serier av exklusiva skotska…
23 Oct, 2018

Josefine ”Ölgäris” Törnqvist är Årets Ölutvecklare 2018

Whisky och Bourbon Josefine ”Ölgäris” Törnqvist har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2018” för…
23 Oct, 2018

Ölen och maten: Löksoppa med prästosttoast till Krusovice Imperial

Mat och Restaurang Löksoppa med toast är en fransk klassiker. Vi förnyar den…
22 Oct, 2018

Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018
Artikelarkivet