Hem Whisky & Bourbon Ölnyheten London Lager från Meantime – klassisk lager med fullt fokus på engelska råvaror

Ölnyheten London Lager från Meantime – klassisk lager med fullt fokus på engelska råvaror

av Livets Goda

Under de senaste dagarna har vi lagt fokus på Greenwich-bryggeriet Meantime i Londons östra delar och du har tidigare kunnat läsa om deras porter, pale ale och ipa. Sist ut i kvartetten är bryggeriets lager – London Lager – och som visserligen kunnat köpas innan på Systembolaget men som idag lanseras på bred front i landet. En klassisk lager med stort fokus på maltkänslan och som dessutom är något så hedervärt som enbart producerad av engelska råvaror!

Meantime Brewing Company är mångt och mycket en framgångssaga signerad grundaren Alastair Hook som grundade bryggeriet precis innan millennieskiftet. Alastair blev till och med utsedd till årets bryggare 2008 av ansedda brittiska The Beer Guild.

Den London Lager som nu lanseras i närmare 250 Systembolagsbutiker är onekligen extra intressant då råvarorna helt baseras på engelska råvaror; malt från East Anglia och Goldings humle från Kent. Alastair Hook fann inspirationen till sin lager hos de klassiska europeiska lager-ölen och i samband med att han under närmare 20 års tid utvecklade sin egen version så noterade han att de klassiska sorterna arbetade med mjukt vatten och neutral jäst – allt för att bäst framhäva den lokala malten och humlen mer. Det egna resultatet blev till…London Lager.

Livets Goda provar Systembolagsnyheten Meantime London Lager från England

Vi har en krämig lager med stort fokus på maltkänslan i våra glas, en öl som skänker brödighet, fin citrus, honung och en touch gräsighet i doftspektrumet. I gommen bjuds en smeksam kolsyra, behaglig rondör i malten och ett fräscht citrusavslut. Förvänta dig ingen smakexplosion men däremot en ytterst välgjord och klassisk lager som inte försöker sticka ut med expressiv aromatisk humle utan bygger på att alla råvaror får säga sitt.

89 p

London Lager lanseras idag, den 1 mars, i Systembolagets fasta sortiment. Den finns i närmare 250 butiker och till övriga kan du beställa utan extra kostnad. Burken (330 ml, 4,5%) har artikelnummer 51150 och kostar 12,90 kronor.

Läs gärna också;

London Pale Ale – tidlös engelsk ale från Meantime Brewing Company >>

Anytime IPA från Meantime Brewing Company – en öl som funkar…anytime! >>

Meantime Brewing Chocolate Porter – klassisk porter som låter malten glänsa >>

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING