Hem Nyheter Öltapp med kylning hjälper dig att svalka ner dig i sommar!

Öltapp med kylning hjälper dig att svalka ner dig i sommar!

av Livets Goda

God mat och delikatesser i all ära, men det är få saker som slår en iskall öl i värmen en solig sommardag!
Att kunna servera öl professionellt i sin egen hemmabar är dessutom bara det en exklusivitet som är få förunnat. Oavsett om du har din hemmabar nere i källaren, på inglasningen eller om du har den i köket så kan du dra nytta av att införskaffa en öltapp med kylning. Den både kyler ner ölen och serveras upp på ett snyggt sätt som bringar extra mycket skum för att få upp ölens härliga aromer.
Artikeln är ett samarbete med streama sportTappkran eller öltunna?

Om du har en hemmabar som har anpassningen efter att ha en öltapp från en hel öltunna så har du möjligheten att förvara mer öl volymmässigt i förvaringsutrymmet. Oavsett vilken modell du väljer att ha hemma så har flera modeller kylning så att ölen alltid är kall då den serveras. För dig som har mindre utrymme för en öltapp så finns det mindre modeller som passar bättre till resterande inredning. Vilken modell som passar dig kan vara helt personligt. Tänk på detta innan du väljer en öltapp till hemmabaren:

 • Om du ska skaffa en öltapp så välj en i en hög kvalitet som håller i många år. Kvalitet och smal på ölen beror tro det eller ej faktiskt på typen av öltapp du använder.
 • Om du föredrar att dricka champagne eller cocktails så finns det redskap du kan använda dig av för att kunna servera mer professionellt. Bland annat kan du använd dig av champagnekylare och shakers för att skapa goda drycker.
 • Om du har en öltunna eller öltapp så kan du också testa på att brygga din egen öl hemma. På detta sätt kan du smaka dig fram medans du komponerar ihop en öl som är i din smak. Denna kan du sedan bjuda på från öltappen i hemmabaren när du har fest.
 • Om du vill ha öltappar eller ölkranar till en restaurang eller bar så är ett tips att välja öltappar som innehåller en högre volym så att du slipper fylla på behållaren lika ofta.

Servera dryck professionellt i din egen hemmabar

Om du ska servera ölen professionellt i sommar så är det minst lika viktigt att få vännerna att trivas i hemmabaren. Varför inte göra om hemmabaren till en sportbar där du kan streama sport, dricka öl och äta gott tillsammans med vänner? Eller varför inte anordna hemmafester med tema där du skapar din egen drinkmeny? Möjligheterna är oändliga, det viktiga är att du har allt du behöver i hemmabaren för att lyckas med drinkarna. Dessa redskap är A och O för att kunna skapa de perfekta drinkarna:

 • Shaker – detta redskap är superviktigt för att kunna blanda de godaste drinkarna!
 • Barsil – ett redskap du använder för att sila bort rester av is eller frukt/bär när du häller upp drinken.
 • Barmått – ett mått som du behöver ha för att kunna mäta upp hur många cl du ska ha av alla ingredienser i drinken. 
 • Rörglas – ett glas du blandar drinkar i som inte behöver skakas när de blandas. 
 • Barsked – En smal sked som passar i de flesta sked så att du kan röra om drinkarna.
 • Citruspress – Pressar citron och lime på ett ögonblick och hjälper dig skapa goda syrliga drinkar.
  Ishink – Om du ska dricka champagne så är det alltid lyxigt att få flaskan framställd i en ishink.
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING