Hem Whisky & Bourbon Öltipset: Victoria – när semesterminnena får hänga med långt in på hösten!

Öltipset: Victoria – när semesterminnena får hänga med långt in på hösten!

av Livets Goda

Well, välkommen till verkligheten. Hösten är här men det behöver nödvändigtvis inte förta den känslan som man tar med sig från semesterminnen. Visst, en iskall i värmen känns allt mer perifer men en god okomplicerad öl ska aldrig underskattas. Cervezas Victoria är sedan början av september listad på Systembolaget med klassikern Victoria som skapades 1928. Den sällar sig till den spanska skolan av lättsam, skönt läskande lager som sitter som en smäck till det mesta. En öl man gärna tar en till av helt enkelt. Dessutom är den tidlösa etiketten bland de vackrare i ölvärlden.

Niklas om ölnyheten Victoria (Nr 1619)
En öl som får mig att vilja hänga på en strandrestaurang i Malaga käkandes friterade skaldjur i skuggan och dricka generösa mängder av denna rakt på sak-brygd som fuktar strupen med lätt brödiga toner, citrus och smeksam mousse i rätt maltigt utförande. Viss örtig blommighet säkrar fräschören och det är en härligt god öl som man inte vill överanalysera men som är så pass bra att den ändå får dig att sitta där och småle.

Intrycket: 89/100

Victoria kostar 13,90 kronor för en 330 ml flaska och du hittar den sedan den 2 september i mer än 200 Systembolag. Salud!

RELATERAD LÄSNING