Hem Nyheter Omge dig med färger så mår du bättre – Toniton x Beslag Design

Omge dig med färger så mår du bättre – Toniton x Beslag Design

av Livets Goda

Colour is a power which directly influences the soul! Orden proklamerades av Wassily Kandinsky en gång i tiden. Dessutom visar nutida forskning att han hade rätt! Omger man sig med färger så mår man bättre. Lanseringen av  Toniton x Beslag Design ska se till att det blir så genom att göra de svåra inredningsvalen enklare.

Tillsammans med Tekla Severin (@teklan) och teamet på Toniton, lanserar Beslag Design nu två knoppar och två handtag i sex noga utvalda paletter. Toniton har lagt oräkneliga timmar på research och testande för att utveckla Toniton Colours. Resultatet är just sex utvalda paletter som håller över tid och passar in i alla typer av inredningar.

De sex paletterna
De sex paletterna i Toniton Colours matchar perfekt med varandra. Oavsett hur man kombinerar beslagen med exempelvis luckor, blandare, kakel och väggfärg kan man vara säker på att det matchar.

Blue – Blå
Peach – Peach
Creme – Creme
Yellow – Gul
Grey – Grå
Green – Grön

Passar till befintliga inredningar
Toniton Colours är också utvecklade för att passa till befintliga inredningar och naturmaterial som trä. Med andra ord kan man enkelt uppgradera sitt befintliga kök, badrum eller förvaring genom att kombinera Toniton-beslagen med exempelvis blandare, taklampa, väggfärg och matbord.

– Syftet är att skapa en hållbar design som är grundad i övertygelsen att färg är den enda dekoration som behövs. Vi designar våra produkter för att de ska hålla i många år, det betyder bland annat att du kan köpa beslagen nu och komplettera med andra produkter ur Tonitons sortiment flera år senare, berättar Sebastian Storm, CEO på Toniton.

Designer
Toniton Colours är utvecklade av Tekla Severin och hennes team på Toniton. Tekla är en globalt erkänd inredningsarkitekt och kolorist. Hennes bakgrund är en Bachelor i Inredningsarkitektur och Möbeldesign med 7 års erfarenhet som inredningsarkitekt. Hennes Instagram @teklan har mer än 130K följare runt om i världen.

– Vi är väldigt stolta över att få vara en del av Toniton och att få äran att arbeta med Tekla som blivit utnämnd till en av världens mest inflytelserika designers. Är det någon som kan allt om färg så är det Tekla Severin. Handtagen och knopparna vi lanserar är noga framtagna tillsammans med Toniton och vår egen produktutvecklare Kristian Gunnemo. Ett samarbete vi ser fram emot att visa upp, berättar Hans Bergström, produktchef på Beslag Design.

Key, Circular, Hide och Thread
Med tidlösa och klassiska grundformer presenterar vi beslagen Key, Circular, Hide och Thread – alla i Toniton’s utvalda kulörer. Ge befintliga fronter en vacker färgaccent eller kombinera med andra produkter ur Toniton.

Andra produkter som lanseras i Toniton är bland annat väggfärg, kakel, blandare och möbler så som bord, stolar och lampor. Se helheten på toniton.com.

Finns nu hos utvalda återförsäljare
Ni hittar beslagen hos följande av Beslag Designs återförsäljare:
allabeslag.sebeslagonline.sefrontapply.seroyaldesign.se och rum21.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING