Onsdagschampagnen med Björnstierne Antonson

Charles-Heidsieck ägdes ett tag av Henriot, men såldes 1985 till Rémy-Cointreaugruppen. Daniel Thibault var Chef de caves här och på Piper-Heidsieck innan han allt för tidigt gickbort i februari 2002, saknad av en hel vinvärld. Dagens vinmakare Régis Camus följer samma ljuvligt rostade stil. Innan den makalöse Thibault kom in i bilden ägde man inga egna vingårdar. I dag har man 30 hektar i Ambonnay, Bouzy ochOger. Standardchampagnen Brut Resérve mis en Cave tillhör i dag de bästa påmarknaden och årgångsvinet är alltid en fröjd att följa. Beslutet att lägga ner Champagne Charlie och ersätta prestigechampagnen med Blanc de Millénaires har lovordats av många. TASTING NOTE Standardchampagnen Brut Resérve tillhör i dag de bästa på marknaden och årgångsvinet är alltid en fröjd att följa. Från ett hundratal byar och 40% reservviner frånåtta årgångar gjorde Daniel Thibault en av de bästa standardchampagnerna från de stora husen. Med ett par års extra flasklagring utvecklar den en högklassig doft av rostat bröd, vanilj och en lång komplex fruktighet med en len eftersmak av kola. Nu är vinet tillbaka igen efter att man känt sig tvingade att överge ””mis en cave-konceptet””. Vinet är om möjligt ännu rikare, nötigare och chokladigare än tidigare. Placerade sig som topp-2 efter Krug &#39Grande Cuvée&#39 Livets Godas stora non-vintage provning tidigare i vår. Nu mer med en ny stramare grafisk presentation. Charles Heidsieck ’Brut Réserve’ Reims | Champagne | Frankrike | Charles Heidsieck | Beställningssortiment SBnr 77522 | importör: Edrington Group | 459 sek | 40PN 35PM 25CH | LG 93″