Operaklällaren har ett turbulent år bakom sig. Först blev de av White Guide utnämnda till Sveriges bästa restaurang för att kort därefter förlora sin stjärna i Guide Michelin. I somras stod de för förplägnaden på kronprinsessbröllopet varvid gästerna därefter har vallfärdat för att få avnjuta bröllopsmenyn i de enormt vackra lokalerna vid Kungsträdgården i Stockholm. I matsalen har teamet förstärkts med tidigare segraren i Sommelier-SM, Fredrik Horn. Något som uppenbarligen gett resultat. ”För ett mycket professionellt och underhållande vinarbete, i fint samspel med det magnifika matsalsarbetet, och där intressant nyutveckling kombineras med korrekt hantering av skattgömman under den tjocka mattan, varifrån gästerna trakteras med slott, gårdar och årgångar som andra restauranger bara kan våtdrömma om”. Lyder motiveringen i White Guide. Stort grattis också till Operakällarens chefskonditor Daniel Roos som skapade Årets Dessert. För mer information se www.operakallaren.se
Operakällaren står för Årets Vinupplevelse 2011
803