Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Livets Goda 19 Sep, 2019
Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad i Kivik sista helgen i september. Utöver själva marknaden på hamnplan i Kivik, där Kiviks Musteri finns på plats med ciderbar och försäljningsstånd, sker det massor av aktiviteter för hela familjen ute på musteriet.

Program:

  • Öppet Hus i vår produktion – se hur vi gör vår äppelmust och hur det skramlar och rör på sig. Lördag kl. 11-15.30
  • Björn Ranelid bjuder på Paradismust och pratar om sin kärlek till äpplet och Österlen. Söndag kl. 15
  • Träffa Bamse och få en Bamse-kram. Lördag och söndag kl. 12, 13, 14
  • Barnens äppel-lekland, här kan du prova på att musta, leka äppelförsäljare och andra äppliga lekar. Naturskolan är öppen, du kan titta på små-kryp och springa på inte-nudda-marken-banan
  • Sortbestämning: ta gärna med dig dina egna äpplen så hjälper pomolog Thomas Andersson dig att sortbestämma dina äpple
  • Äppelutställning från A till Ö med 146 st äppelsorter
  • Lös äppliga klurigheter - chans att vinna äppliga priser
  • Provsmaka årets första must
  • Fruktförsäljning - smaka dig fram till din favorit bland våra äppel- och päronsorter
  • Torghandel - smaka och handla grönt och gott från våra matvänner här på Österlen
  • Skånsk honungsbar - träffa biodlare och upptäck hur olika honungssorter kan smaka
  • Lär dig mer om äpplen och äppelodling i Äpplets Hus. Guidade turer lördag och söndag kl. 12, 13, 14 och 15
  • Restaurang Kärnhuset serverar mat med höstiga och mustiga smaker. I Stinas café hittar du äppelglass, äppelkaka och andra äppliga bakverk. Och så kan du njuta av en god Calvados!
  • Musteributiken - gå på upptäcksfärd bland våra välfyllda hyllor och handla must, cider och marmelader.

Under hela Äppelmarknaden kan du åka kostnadsfri traktor och vagn mellan Kiviks Musteri och hamnplan i Kivik.

Läs mer: https://www.kiviksmusteri.se/sv/teman/aeppelmarknad-2019

När: kl 10-18 den 28-29 september
Var: Kiviks Musteri, Karakåsvägen 45, 277 35 Kivik


Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019

Resetips: Skotska whiskydestillerier för finsmakaren

Övrigt Att det finns ett stort intresse för whisky bland livsnjutare…
16 Oct, 2019

Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

Mat och Restaurang I våras började Restaurangakademien med inspirationsföreläsningar med intressanta branschprofiler. Höstens…
15 Oct, 2019

Viktigt att kycklingen är svensk och att maten är trygg

Mat och Restaurang Att kycklingen är svensk och att maten är trygg blir…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet