Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Livets Goda 24 May, 2019
Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige för första gången. Närmare ett 20-tal producenter från mer än 10 olika regioner var på plats för att visa sitt ekologiska utbud. Runt ett 100-tal branschbesökare slöt upp för att knyta kontakter och prova på viner där vissa redan finns representerade och andra fortfarande försöker hitta en plats i det svenska utbudet.

Att Sverige är en intressant marknad för de tillresta producenterna förstår vi då 22 % av den totala mängden vin (liter) som såldes under 2018 på Systembolaget var ekologiskt. Dessutom behåller Italien sin position som svenskarnas favoritland nummer 1 när det kommer till röda viner. Totalt konsumerades nästan 49 miljoner liter italienskt vin i Sverige 2018.

Organic Value har tidigare besökt Danmark och denna gång inkluderade man även Finland och Helsingfors i samband med sitt besök i Sverige.

  • De nordiska länderna är mycket viktiga för oss. Vi ser att ekologiskt vin är mer än en trend och konsumenterna är kunniga och gör medvetna val. Italien går starkt i Sverige, men vi kan definitivt öka på vår andel av ekologiska produkter. Därför är det viktigt att vi är på plats med Organic Value, berättar Elisa Spada som tillsammans med Debora Bonora ligger bakom Organic Value.

Italien är tillsammans med Spanien de största länder för ekologisk vinproduktion, där ekologisk vinodling utgör cirka 18 % av Italiens totala vingårdsareal. Under de fyra senaste åren har Italien dubblerat sin export av ekologiska viner. Dock är det många producenter som fortfarande inte når ut med sina produkter då man upplever att det är svårt att hitta köpare och krångligt med export. Här utgör Organic Value en viktig partner för många av dessa producenter.

Organic Value tittar redan nu på ett datum för att komma tillbaka till Sverige med fler producenter och viner.

Text och bild: Daniel Esberg, DELIQ AB


Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019

Vinnande potatis

Mat och Restaurang Martin Moses, vinnare i Årets Kock 2019 satsade stenhårt på…
17 Sep, 2019

Designförvaring för köket

Mat och Restaurang Beslag Design presenterar nu nyheten Sub Slim Panero - Ett…
17 Sep, 2019

Hälsoeffekter vid ”måttligt” drickande

Övrigt Stora mängder alkoholmedför tveklöst risk för skador på vår kropp…
17 Sep, 2019

O.P. Anderson Hernö Juniper Cask Finish – Akvavit lagrad på ginfat i världsunikt samarbete

Whisky och Bourbon Den 17 september lanseras den första produkten i ett unikt…
17 Sep, 2019

Pallgren på pallplats i Årets ekokock

Mat och Restaurang Niklas Pallgren, köksmästare hos servicebolaget Sodexo blev trea när några…
17 Sep, 2019

Gainomax presenterar två nya smaker – utan tillsatt socker

Övrigt Gainomax inleder hösten med att presentera två bäriga nyheter. Gainomax…
17 Sep, 2019

Nick’s lanserar en utmanare till Center

Övrigt Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld…
17 Sep, 2019

Lindahls lanserar PRO+ krämig kvarg i större förpackning

Mat och Restaurang Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år…
17 Sep, 2019

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Mat och Restaurang Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri…
17 Sep, 2019

Nytt i Winefinders butik: Torbreck Woodcutters Shiraz 2017

Vin Torbreck, under chief winemaker Ian Hongell, continues to go from…
17 Sep, 2019

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet