Hem Nyheter Organix lanserar ny barnmatsförpackning av växtbaserat material

Organix lanserar ny barnmatsförpackning av växtbaserat material

av Christoffer Enquist

I början av 2020 kommer Organix gå över till ett nytt växtbaserat förpackningsmaterial på hela sortimentet av klämpåsar, som ett av de första barnmatsföretagen i Europa. Genom att byta ut den aktuella förpackningen mot den nya, kommer Co2-avtrycket att reduceras med 59% och leda till en minskning med 54 ton petroleumbaserad plast per år.

Den nya förpackningen är tillverkad av 70% växtbaserad plast från förnybara källor som sockerrör. Den växtbaserade plasten som används i förpackning och kork har noggrant testats och analyserats och den uppfyller all livsmedelssäkerhet – och kvalitetsstandarder relaterade till barnmat.

-Att växa som ett hållbart företag är naturligtvis en viktig prioritering för oss. Vi vet att dagens föräldrar värderar mer hållbara alternativ i både förpackning och produkt. Kategorin med klämpåsar har haft en stark tillväxt under det senaste decenniet, därför är det viktigt för oss att gå över till mer hållbara lösningar. Den här nya förpackningen är ett fantastiskt steg framåt och vi är mycket glada över att vi nu kan ta dessa steg, säger Anna Hellström, Internationell Marknadsdiektör Organix.

Sedan lanseringen 1992 har Organix varit ledande på den brittiska marknaden med ett tydligt uppdrag att ge barn den bästa starten i livet genom goda och näringsrika matval. Förutom att ta fram ekologiska och nyttiga barnmatsprodukter, tror företaget också på att skydda jordens resurser för kommande generationer och arbetar kontinuerligt mot löften för att göra alla förpackningar 100% hållbara fram till 2023.

Organix introducerades på de nordiska marknaderna 2016/2017 med lanseringen av ett brett sortiment, inklusive ekologiska babysnacks och en helt ny serie som kallas ”Organix Just”. Organix Just finns i en rad spännande nya blandningar av frukt, grönsaker och gryner. 2020 kommer den nordiska portföljen att ytterligare utvidgas med nya varianter som tilltalar den medvetna familjen.

– Våra produkter och vårt sortiment är otroligt uppskattat och omtyckt i Norden. Vi strävar alltid efter att erbjuda goda smaker av de bästa ekologiska ingredienserna och inget annat. Detta gör verkligen hela skillnaden, Säger Anna Hellström

Organix säljs och distribueras i Norden av Semper AB.

RELATERAD LÄSNING