Orientexpressen öppnar sitt första lyxhotell

Livets Goda 8 Jan, 2019
Mat och Restaurang AccorHotels öppnar sitt första Orientexpressen-hotell. Under hösten flyttar Orient Express Mahanakhon Bangkok in i Bangkoks högsta byggnad – King Power Mahanakhon Building. Ett av resevärldens mest ikoniska varumärken gör därmed hotellpremiär precis två år efter att AccorHotels köpte in sig i bolaget 2017. Nu finns en vision om att bygga upp en ny samling prestigefyllda hotell.

– I nästan ett sekel var Orientexpressen en bro mellan två olika världar. En resa med tågen var en historisk och unik upplevelse av historia och modernitet. Denna nyfikenhet och mix av kulturer kommer också att känneteckna de nya Orientexpressen-hotellen där dagens moderna resenärer kan känna en anda av lyxigt äventyr, säger Sebastien Bazin, vd för AccorHotels.

Det legendariska tåget, som i nästan ett sekel förenade Europas största städer, från Paris till Istanbul, är idag en tidlös symbol för lyxresande. De var kända för sitt utsökta hantverk, den mest delikata maten och de senaste innovationerna ombord. Denna höga standard tas nu vidare när Orient Express Mahanakhon Bangkok öppnar dörrarna för varumärkets första hotellsatsning.

Orient Express Mahanakhon Bangkok kommer att ha 143 rum, 9 sviter och 2 lyxvåningar som designas av den erkände designern Tristan Auer – fyllda med alla möjliga lyxkantade bekvämligheter. Gästerna kommer även ha tillgång till hotellets SkyWalk – en spektakulär takterrass högst upp i byggnaden – där de kan njuta av Bangkoks bästa utsikt. Hotellet kommer även bjuda på flera kulinariska läckerheter då en av världens främsta kockar, David Thompson, öppnar två signaturrestauranger i byggnaden; Mott 32 och Mahanathi by David Thompson.

– Vi nordbor har ett speciellt förhållande till Thailand och Bangkok. Många av oss känner även igen historierna om Orientexpressens resor genom den franska lyxen och den turkiska mystiken. Därför är det roligt att vi nu kan koppla samman dessa värden till ett svårslaget lyxerbjudande, säger Jan Birkelund, ansvarig för försäljning och distribution på AccorHotels i Norden.


​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019

Årets Smak 2019 – Brassicaceae: traditionell hetta i ny tappning

Mat och Restaurang Arla avslutar Årets Smak 2019 med den sista delen inom…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet