Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang OS-vinnande konditor på Clarion Hotel Draken

OS-vinnande konditor på Clarion Hotel Draken

av Livets Goda

OS-vinnande konditor på Clarion Hotel Draken: I samband med att Clarion Draken öppnar i oktober ansluter Heurlins till Järntorget i Göteborg. Ett enastående koncept där gästerna inte behöver välja mellan sött och salt där OS-vinnande Patrik Fredriksson kliver in som kreativ konditor. Heurlins – saltstänkt & sötsugen, varför välja när man kan få båda?

OS-vinnande konditor

OS-vinnande konditor på Draken

Clarion Hotel Draken har rest sig på Järntorget i Göteborg och den 1 oktober slår de upp portarna. Ett hotell unikt av sitt slag som kommer erbjuda gastronomiska upplevelser. På hotellets 33:e våning finns Brasserie Draken och på bottenplan, utanför hotellets bubbla, finner gästen krogen som fyller ett hål på restaurangkartan – Heurlins.

Heurlins är ett levande ställe där två olika koncept möts – en saltstänkt havsbistro med ett brett sortiment av öl på fat och ett skruvat kondis som älskar bubbel till det söta. Här behöver gästerna inte välja, det går bra att ta del av det salta, det söta eller varför inte blanda. Det krävs ingen bordsbokning, här är det bara att kliva in och beställa för att äta på plats eller på språng.

Den saltstänkta delen av Heurlins är en spetsig fiskekrog med ett brett utbud av både öl och vin på fat. Bistron kommer ha en framstående öl-profil som ser till att sortimentet ständigt uppdateras med nyheter från etablerade och lokala bryggerier.

Maten på den saltstänkta delen är lokal sjömat där visionen är att det ska vara lättillgängligt och supergott. Menyn kommer erbjuda en kaxig tolkning av superklassikern fish & chips, fish tacos, clam chowder och såklart västkustens
pärla – räklådan, här kan man enkelt svänga förbi när det passar, det serveras lokal sjömat från lunch till sen kväll.

Den sötsugna delen är unik i sitt slag som bjuder gästerna på en festlig och oväntad kombination av bubbel på tapp och delikata bakverk. Här erbjuds gästerna ett brett urval av exceptionella desserter och bakverk inklusive Heurlins egen signaturbakelse, en nytolkning av en klassisk Éclair. Menyn är signerad Patrik Fredriksson som är en av Göteborgs mest kända konditorer. Han har vunnit OS-guld som en del av svenska kocklandslaget 2012 och året efter vann han den prestigefyllda titeln Årets Konditor.

– Det ska bli otroligt kul att få vara en del av Heurlins som kreativt bollplank. Under skapandet av menyn kommer jag ta ut svängarna ordentligt och välja ut de bakelser som ligger mig varmt om hjärtat, klassiker som gästerna kommer känna igen även om de ser lite annorlunda ut. Jag kommer att låta min lekfullhet ta plats i framtagandet av det här unika konceptet, allt för att få fram de goda smakerna och behålla hög kvalitet, säger Patrik Fredriksson, Head of Brand & Development F&B at Strawberry.

Som en del av den sötsugna delen kommer Patrik Fredriksson skapa en meny unikt framtagen för Heurlins. Här kommer bakverket Éclair göra comeback och menyn kommer dessutom att innehålla andra klassiker som ligger honom varmt om hjärtat i en helt ny tappning. Patriks signatur i allt han skapar är lekfullhet och finess, utan att tumma på smak och kvalitet.

– Heurlins ligger på en förglömd plats vid Järntorget. Många vet inte vad platsen heter. Heurlins kommer bli galet bra. Alla gillar väl fisk, öl, bubbel och bakverk eller? Tänk att du kan ta en lunch, fika, kaffe eller bara ett glas under en ny vy av Järntorget samtidigt som du känner lukten av havsvind och spårvagnarnas gnissel i kurvorna. Mer Göteborg än så är svårt att hitta. Jag får en vibe av Brooklyn på denna plats. Längtar så tills vi är up and running med denna pärla i området, säger Niclas Brage Joxelius, marknadschef på Clarion Hotel Draken.

Heurlins öppnar i samband med att Clarion Hotel Draken slår upp portarna i höst.

RELATERAD LÄSNING