Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® – Del 1/3

Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® – Del 1/3

av Livets Goda

Nu när sommaren är här stundar många goda middagar i kvällssolen. En av de som tänkt njuta riktigt ordentligt är Thomas Rudin, Ostmästare för Västerbottensost®. Han har jobbat med smaksensorik i större delen av sitt liv, så just smak ligger honom varmt om hjärtat. I denna miniserie av menyer tipsar han om några av sina bästa sommarfavoriter.

Foto: Fabian Björnstjerna

– Jag gillar enkel men god mat, det ska vara riktigt gott och smakrikt och lätt att förbereda. Vi grillar mycket i min familj och då vill jag gärna ha något att bjuda på medan jag förbereder grillen. Säger Thomas Rudin, Ostmästare för Västerbottensost.

 

– En läskande sommardrink hör ju såklart till och en av mina favoriter har smak av både rabarber och jordgubbar. Västerbottensost har jag alltid hemma, så den kommer ofta fram som tilltugg och då gärna mittbiten eftersom den är krämigast.

 

– Pizza Bianca med löjrom och Västerbottensost har blivit en klassiker hemma hos oss. Enkel och snabblagad och ljuvligt god. Bjud gästerna på en slice och jag lovar att det blir succé. Till detta passar det bra med en kall öl.

 

– Är det en väldigt varm sommarkväll brukar jag istället servera chips av Västerbottensost med löjrom, dill, rödlök och gräddfil. Så enkelt och så gott! När jag bjuder på detta så brukar jag lyxa till det med något svalt mousserande för att få lite extra festlig stämning. Sötman i drycken möter nämligen upp väldigt fint mot sältan i chipsen.

Nästa meny, del 2, kommer om några dagar och innehåller Ostmästarens tips på goda sommarmiddagar med grill i fokus.

Smaklig sommar!
Hälsningar Thomas Rudin

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING