Outnyttjade gårdar på Södermalm blir restaurangdestination

Livets Goda 13 Jun, 2018
Mat och Restaurang I de klassiska industrikvarteren Stockholmsverken, i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan, förvandlar AMF Fastigheter två innergårdar och ett torg till levande uterum med restauranger och serveringar.

Fotograf: Walk the Room

Med Stockholmsverken gör vi Södermalms geografiska mittpunkt till en social mittpunkt. Med flera restauranger, innergårdar och ett torg vill vi förvandla Södra station från en plats man pendlar ifrån till en destination man väljer att komma till, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken på AMF Fastigheter.

Ambitionen med Stockholmsverken är att skapa levande uterum med torgkänsla som tillåter både umgänge, arbete och lugn. Totalt kommer cirka 1350 kvadratmeter torg och gårdar att öppnas, samt cirka 3000 kvadratmeter restaurang och handel.

- Många av Stockholms innergårdar är slutna rum där bara vissa får vistas. Med Stockholmsverken öppnar vi upp två innergårdar och ett torg med flera restauranger, uteserveringar och offentliga sittplatser. Vi skapar en trivsam miljö öppen för alla, säger Anders Pettersson, kommersiell chef retail på AMF Fastigheter.

Gårdarna renoveras från grunden. Ny markläggning, belysning och fler offentliga sittplatser skapas. Under 2019 beräknas omvandlingen av Stockholmsverken vara klar och redo för att återigen bli ett område som lockar stockholmarna.

Fakta om AMF Fastigheters projekt i Stockholmsverken:
• Omfattar två kvarter, fyra byggnader, två innergårdar och ett torg.
• Är en mix av arbetsplatser, restauranger, mötesplatser och handel.
• Cirka 20 000 kvadratmeter flexibla kontor med hög teknisk standard.
• Cirka 3 000 kvadratmeter för handel och restaurang.
• Totalt planeras lokaler för cirka sex restauranger.
• Ligger i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan vid Södra station på Södermalm i Stockholm.
• Fastigheterna och gårdarna byggs om i etapper under projektperioden 2017–2019.
• Stockholmsverken ligger i ett växande område där många spännande och kreativa företag valt att sitta. Bland dessa en mängd spel- och designföretag.
• Området runt Södra station är i utvecklingsfas i och med Citybanans öppnande som leder till nya rörelser inom kvarteren.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet