Outnyttjade gårdar på Södermalm blir restaurangdestination

Livets Goda 13 Jun, 2018
Mat och Restaurang I de klassiska industrikvarteren Stockholmsverken, i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan, förvandlar AMF Fastigheter två innergårdar och ett torg till levande uterum med restauranger och serveringar.

Fotograf: Walk the Room

Med Stockholmsverken gör vi Södermalms geografiska mittpunkt till en social mittpunkt. Med flera restauranger, innergårdar och ett torg vill vi förvandla Södra station från en plats man pendlar ifrån till en destination man väljer att komma till, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken på AMF Fastigheter.

Ambitionen med Stockholmsverken är att skapa levande uterum med torgkänsla som tillåter både umgänge, arbete och lugn. Totalt kommer cirka 1350 kvadratmeter torg och gårdar att öppnas, samt cirka 3000 kvadratmeter restaurang och handel.

- Många av Stockholms innergårdar är slutna rum där bara vissa får vistas. Med Stockholmsverken öppnar vi upp två innergårdar och ett torg med flera restauranger, uteserveringar och offentliga sittplatser. Vi skapar en trivsam miljö öppen för alla, säger Anders Pettersson, kommersiell chef retail på AMF Fastigheter.

Gårdarna renoveras från grunden. Ny markläggning, belysning och fler offentliga sittplatser skapas. Under 2019 beräknas omvandlingen av Stockholmsverken vara klar och redo för att återigen bli ett område som lockar stockholmarna.

Fakta om AMF Fastigheters projekt i Stockholmsverken:
• Omfattar två kvarter, fyra byggnader, två innergårdar och ett torg.
• Är en mix av arbetsplatser, restauranger, mötesplatser och handel.
• Cirka 20 000 kvadratmeter flexibla kontor med hög teknisk standard.
• Cirka 3 000 kvadratmeter för handel och restaurang.
• Totalt planeras lokaler för cirka sex restauranger.
• Ligger i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan vid Södra station på Södermalm i Stockholm.
• Fastigheterna och gårdarna byggs om i etapper under projektperioden 2017–2019.
• Stockholmsverken ligger i ett växande område där många spännande och kreativa företag valt att sitta. Bland dessa en mängd spel- och designföretag.
• Området runt Södra station är i utvecklingsfas i och med Citybanans öppnande som leder till nya rörelser inom kvarteren.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet