Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett casino är ingen nyhet. Tidigare har det rapporterats om Michelinrestauranger i bland annat Las Vegas . Där det finns pengar finns det också ett intresse för gourmetupplevelser, som regel. Men är det verkligen allt? När man tittar på Las Vegas neonsprakande siluett frågar man sig – borde inte detta smått galna färgspel på något vis återspegla sig i maten som serveras där? De sökta svaren finner du här.

(Denna artikel är ett samarbete med Star Casinon)

Las Vegas har ett oräkneligt antal restauranger. Det går att hitta en restaurang för i princip varje smak: hamburgare, thailändskt, italienskt, kinesiskt, vietnamesiskt och så vidare. Varje hotell har mellan sju och tio restauranger och sedan finns det fler på avenyerna, gatorna och bakgatorna. Ja, Las Vegas har rent av blivit utsett till en av de tio bästa restaurangdestinationerna i USA! På Las Vegas casinon kommer bara 43 procent av vinsten från spelverksamhet. Resten kommer från mat, dryck och boende.

Restaurangbranschen är massiv i Las Vegas. På Ceasars Palace Bacchanal Buffet avnjuter till exempel över 3 000 gäster varje dag en buffé med över 500 rätter. En annan bjässe är restaurangen Double Barrel Roadhouse i Monte Carlo Resort and Casino där kockarna tillreder över 8 000 kilo rökt kött varje månad. Dessa energiska kockar använder även över 50 flaskor bourbon per månad för att tillaga restaurangens barbecuesås med hemligt recept. 

Hamburgare för 777 dollar

Spelverksamheten föder kreativiteten i restaurangköken. Om du får 777 dollar över kan du beställa ett skrovmål på Burger Brasserie på hotellet Paris. Denna dyrbara burgare består av Kobekött och Mainehummer med karamelliserad lök, brieost, parmaskinka och hundraårig balsamvinäger. I priset ingår en flaska Roséchampagne från Dom Pérignon.


Känns det lite som i det tunnaste laget ligger Heart Attack Grill inte långt bort. Detta ”smakfulla” etablissemang är inrett som ett sjukhus och serverar monster till burgare. Deras Quadruple Bypass Burger innehåller nästan 10 000 kalorier (dagsbehovet är mellan 2 000 och 2 500 beroende på om du är kvinna eller man). Alla med en vikt på över 350 pund, dvs. knappt 160 kilo, äter gratis i denna restaurang. Kanske inte smakfullt, men väl originellt. 

Korka upp en Cognac från 1777

Man får inte glömma sällskapsdrycken. På ovan nämnda Monte Carlo finns USA:s tredje största Armagnac- och Cognacsamling med över 200 flaskor. Här finns exempelvis en av fyra Cognacflaskor i världen från år 1777 med en prislapp på runt 40 000 dollar. För dyrt? Gå då istället till XS på Encore och beställ en Ono-cocktail. Den går lös på 10 000 dollar. Kanske är det i det dyraste laget för en drink men då innehåller den Charles Heidsieck från 1981 och Rémy Martin Black Pearl. Halsband och manschettknappar i guld ingår.

 När det kommer till efterrätten serverar en restaurang på Ceasars Palace världens dyraste glassefterrätt. För 1 000 dollar får man tre kulor glass med vanilj från Tahiti med ett stänk av vanilj från Madagaskar. Ett 23-karats guldblad täcker skapelsen. Denna efterrätt innehåller även chokladsås av chokladtypen Amedei Porcelana som är en av värdens dyraste chokladsorter. För att rättfärdiga prislappen serveras denna efterrätt med amerikansk guldkaviar.

För en lite mer avslappnad glassupplevelse kan man istället besöka Lappert’s Ice Cream som serverar tropiska och exotiska glasskombinationer med smaker som t.ex. Cajeta från Costa Rica och mexikansk kanelchoklad. 

Eller bara slappna av

Om allt det här ändå känns för pretentiöst och överdrivet finns det förstås mängder med bra alternativ i Las Vegas. Man kan både äta och dricka gott för en överkomlig kostnad. Det allra mest jordnära alternativet är förstås att ordna casinokväll hemma och själv stå för maten. Lägg en del av de 777 dollarna på ett trevligt onlinespel –  flera trygga alternativ finns på Star Casinon. Fixa en prisvärd vegansk gourmetburgare för köttälskare med ekologiska grönsaker, fullkornsbröd och en grym BBQ-sås. Det lär bli gott om pengar över, även om man väljer att skölja ner burgaren med ett glas Dom Pérignon!

 


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet