Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett casino är ingen nyhet. Tidigare har det rapporterats om Michelinrestauranger i bland annat Las Vegas . Där det finns pengar finns det också ett intresse för gourmetupplevelser, som regel. Men är det verkligen allt? När man tittar på Las Vegas neonsprakande siluett frågar man sig – borde inte detta smått galna färgspel på något vis återspegla sig i maten som serveras där? De sökta svaren finner du här.

(Denna artikel är ett samarbete med Star Casinon)

Las Vegas har ett oräkneligt antal restauranger. Det går att hitta en restaurang för i princip varje smak: hamburgare, thailändskt, italienskt, kinesiskt, vietnamesiskt och så vidare. Varje hotell har mellan sju och tio restauranger och sedan finns det fler på avenyerna, gatorna och bakgatorna. Ja, Las Vegas har rent av blivit utsett till en av de tio bästa restaurangdestinationerna i USA! På Las Vegas casinon kommer bara 43 procent av vinsten från spelverksamhet. Resten kommer från mat, dryck och boende.

Restaurangbranschen är massiv i Las Vegas. På Ceasars Palace Bacchanal Buffet avnjuter till exempel över 3 000 gäster varje dag en buffé med över 500 rätter. En annan bjässe är restaurangen Double Barrel Roadhouse i Monte Carlo Resort and Casino där kockarna tillreder över 8 000 kilo rökt kött varje månad. Dessa energiska kockar använder även över 50 flaskor bourbon per månad för att tillaga restaurangens barbecuesås med hemligt recept. 

Hamburgare för 777 dollar

Spelverksamheten föder kreativiteten i restaurangköken. Om du får 777 dollar över kan du beställa ett skrovmål på Burger Brasserie på hotellet Paris. Denna dyrbara burgare består av Kobekött och Mainehummer med karamelliserad lök, brieost, parmaskinka och hundraårig balsamvinäger. I priset ingår en flaska Roséchampagne från Dom Pérignon.


Känns det lite som i det tunnaste laget ligger Heart Attack Grill inte långt bort. Detta ”smakfulla” etablissemang är inrett som ett sjukhus och serverar monster till burgare. Deras Quadruple Bypass Burger innehåller nästan 10 000 kalorier (dagsbehovet är mellan 2 000 och 2 500 beroende på om du är kvinna eller man). Alla med en vikt på över 350 pund, dvs. knappt 160 kilo, äter gratis i denna restaurang. Kanske inte smakfullt, men väl originellt. 

Korka upp en Cognac från 1777

Man får inte glömma sällskapsdrycken. På ovan nämnda Monte Carlo finns USA:s tredje största Armagnac- och Cognacsamling med över 200 flaskor. Här finns exempelvis en av fyra Cognacflaskor i världen från år 1777 med en prislapp på runt 40 000 dollar. För dyrt? Gå då istället till XS på Encore och beställ en Ono-cocktail. Den går lös på 10 000 dollar. Kanske är det i det dyraste laget för en drink men då innehåller den Charles Heidsieck från 1981 och Rémy Martin Black Pearl. Halsband och manschettknappar i guld ingår.

 När det kommer till efterrätten serverar en restaurang på Ceasars Palace världens dyraste glassefterrätt. För 1 000 dollar får man tre kulor glass med vanilj från Tahiti med ett stänk av vanilj från Madagaskar. Ett 23-karats guldblad täcker skapelsen. Denna efterrätt innehåller även chokladsås av chokladtypen Amedei Porcelana som är en av värdens dyraste chokladsorter. För att rättfärdiga prislappen serveras denna efterrätt med amerikansk guldkaviar.

För en lite mer avslappnad glassupplevelse kan man istället besöka Lappert’s Ice Cream som serverar tropiska och exotiska glasskombinationer med smaker som t.ex. Cajeta från Costa Rica och mexikansk kanelchoklad. 

Eller bara slappna av

Om allt det här ändå känns för pretentiöst och överdrivet finns det förstås mängder med bra alternativ i Las Vegas. Man kan både äta och dricka gott för en överkomlig kostnad. Det allra mest jordnära alternativet är förstås att ordna casinokväll hemma och själv stå för maten. Lägg en del av de 777 dollarna på ett trevligt onlinespel –  flera trygga alternativ finns på Star Casinon. Fixa en prisvärd vegansk gourmetburgare för köttälskare med ekologiska grönsaker, fullkornsbröd och en grym BBQ-sås. Det lär bli gott om pengar över, även om man väljer att skölja ner burgaren med ett glas Dom Pérignon!

 


Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019
Artikelarkivet