Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett casino är ingen nyhet. Tidigare har det rapporterats om Michelinrestauranger i bland annat Las Vegas . Där det finns pengar finns det också ett intresse för gourmetupplevelser, som regel. Men är det verkligen allt? När man tittar på Las Vegas neonsprakande siluett frågar man sig – borde inte detta smått galna färgspel på något vis återspegla sig i maten som serveras där? De sökta svaren finner du här.

(Denna artikel är ett samarbete med Star Casinon)

Las Vegas har ett oräkneligt antal restauranger. Det går att hitta en restaurang för i princip varje smak: hamburgare, thailändskt, italienskt, kinesiskt, vietnamesiskt och så vidare. Varje hotell har mellan sju och tio restauranger och sedan finns det fler på avenyerna, gatorna och bakgatorna. Ja, Las Vegas har rent av blivit utsett till en av de tio bästa restaurangdestinationerna i USA! På Las Vegas casinon kommer bara 43 procent av vinsten från spelverksamhet. Resten kommer från mat, dryck och boende.

Restaurangbranschen är massiv i Las Vegas. På Ceasars Palace Bacchanal Buffet avnjuter till exempel över 3 000 gäster varje dag en buffé med över 500 rätter. En annan bjässe är restaurangen Double Barrel Roadhouse i Monte Carlo Resort and Casino där kockarna tillreder över 8 000 kilo rökt kött varje månad. Dessa energiska kockar använder även över 50 flaskor bourbon per månad för att tillaga restaurangens barbecuesås med hemligt recept. 

Hamburgare för 777 dollar

Spelverksamheten föder kreativiteten i restaurangköken. Om du får 777 dollar över kan du beställa ett skrovmål på Burger Brasserie på hotellet Paris. Denna dyrbara burgare består av Kobekött och Mainehummer med karamelliserad lök, brieost, parmaskinka och hundraårig balsamvinäger. I priset ingår en flaska Roséchampagne från Dom Pérignon.


Känns det lite som i det tunnaste laget ligger Heart Attack Grill inte långt bort. Detta ”smakfulla” etablissemang är inrett som ett sjukhus och serverar monster till burgare. Deras Quadruple Bypass Burger innehåller nästan 10 000 kalorier (dagsbehovet är mellan 2 000 och 2 500 beroende på om du är kvinna eller man). Alla med en vikt på över 350 pund, dvs. knappt 160 kilo, äter gratis i denna restaurang. Kanske inte smakfullt, men väl originellt. 

Korka upp en Cognac från 1777

Man får inte glömma sällskapsdrycken. På ovan nämnda Monte Carlo finns USA:s tredje största Armagnac- och Cognacsamling med över 200 flaskor. Här finns exempelvis en av fyra Cognacflaskor i världen från år 1777 med en prislapp på runt 40 000 dollar. För dyrt? Gå då istället till XS på Encore och beställ en Ono-cocktail. Den går lös på 10 000 dollar. Kanske är det i det dyraste laget för en drink men då innehåller den Charles Heidsieck från 1981 och Rémy Martin Black Pearl. Halsband och manschettknappar i guld ingår.

 När det kommer till efterrätten serverar en restaurang på Ceasars Palace världens dyraste glassefterrätt. För 1 000 dollar får man tre kulor glass med vanilj från Tahiti med ett stänk av vanilj från Madagaskar. Ett 23-karats guldblad täcker skapelsen. Denna efterrätt innehåller även chokladsås av chokladtypen Amedei Porcelana som är en av värdens dyraste chokladsorter. För att rättfärdiga prislappen serveras denna efterrätt med amerikansk guldkaviar.

För en lite mer avslappnad glassupplevelse kan man istället besöka Lappert’s Ice Cream som serverar tropiska och exotiska glasskombinationer med smaker som t.ex. Cajeta från Costa Rica och mexikansk kanelchoklad. 

Eller bara slappna av

Om allt det här ändå känns för pretentiöst och överdrivet finns det förstås mängder med bra alternativ i Las Vegas. Man kan både äta och dricka gott för en överkomlig kostnad. Det allra mest jordnära alternativet är förstås att ordna casinokväll hemma och själv stå för maten. Lägg en del av de 777 dollarna på ett trevligt onlinespel –  flera trygga alternativ finns på Star Casinon. Fixa en prisvärd vegansk gourmetburgare för köttälskare med ekologiska grönsaker, fullkornsbröd och en grym BBQ-sås. Det lär bli gott om pengar över, även om man väljer att skölja ner burgaren med ett glas Dom Pérignon!

 


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet