Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett casino är ingen nyhet. Tidigare har det rapporterats om Michelinrestauranger i bland annat Las Vegas . Där det finns pengar finns det också ett intresse för gourmetupplevelser, som regel. Men är det verkligen allt? När man tittar på Las Vegas neonsprakande siluett frågar man sig – borde inte detta smått galna färgspel på något vis återspegla sig i maten som serveras där? De sökta svaren finner du här.

(Denna artikel är ett samarbete med Star Casinon)

Las Vegas har ett oräkneligt antal restauranger. Det går att hitta en restaurang för i princip varje smak: hamburgare, thailändskt, italienskt, kinesiskt, vietnamesiskt och så vidare. Varje hotell har mellan sju och tio restauranger och sedan finns det fler på avenyerna, gatorna och bakgatorna. Ja, Las Vegas har rent av blivit utsett till en av de tio bästa restaurangdestinationerna i USA! På Las Vegas casinon kommer bara 43 procent av vinsten från spelverksamhet. Resten kommer från mat, dryck och boende.

Restaurangbranschen är massiv i Las Vegas. På Ceasars Palace Bacchanal Buffet avnjuter till exempel över 3 000 gäster varje dag en buffé med över 500 rätter. En annan bjässe är restaurangen Double Barrel Roadhouse i Monte Carlo Resort and Casino där kockarna tillreder över 8 000 kilo rökt kött varje månad. Dessa energiska kockar använder även över 50 flaskor bourbon per månad för att tillaga restaurangens barbecuesås med hemligt recept. 

Hamburgare för 777 dollar

Spelverksamheten föder kreativiteten i restaurangköken. Om du får 777 dollar över kan du beställa ett skrovmål på Burger Brasserie på hotellet Paris. Denna dyrbara burgare består av Kobekött och Mainehummer med karamelliserad lök, brieost, parmaskinka och hundraårig balsamvinäger. I priset ingår en flaska Roséchampagne från Dom Pérignon.


Känns det lite som i det tunnaste laget ligger Heart Attack Grill inte långt bort. Detta ”smakfulla” etablissemang är inrett som ett sjukhus och serverar monster till burgare. Deras Quadruple Bypass Burger innehåller nästan 10 000 kalorier (dagsbehovet är mellan 2 000 och 2 500 beroende på om du är kvinna eller man). Alla med en vikt på över 350 pund, dvs. knappt 160 kilo, äter gratis i denna restaurang. Kanske inte smakfullt, men väl originellt. 

Korka upp en Cognac från 1777

Man får inte glömma sällskapsdrycken. På ovan nämnda Monte Carlo finns USA:s tredje största Armagnac- och Cognacsamling med över 200 flaskor. Här finns exempelvis en av fyra Cognacflaskor i världen från år 1777 med en prislapp på runt 40 000 dollar. För dyrt? Gå då istället till XS på Encore och beställ en Ono-cocktail. Den går lös på 10 000 dollar. Kanske är det i det dyraste laget för en drink men då innehåller den Charles Heidsieck från 1981 och Rémy Martin Black Pearl. Halsband och manschettknappar i guld ingår.

 När det kommer till efterrätten serverar en restaurang på Ceasars Palace världens dyraste glassefterrätt. För 1 000 dollar får man tre kulor glass med vanilj från Tahiti med ett stänk av vanilj från Madagaskar. Ett 23-karats guldblad täcker skapelsen. Denna efterrätt innehåller även chokladsås av chokladtypen Amedei Porcelana som är en av värdens dyraste chokladsorter. För att rättfärdiga prislappen serveras denna efterrätt med amerikansk guldkaviar.

För en lite mer avslappnad glassupplevelse kan man istället besöka Lappert’s Ice Cream som serverar tropiska och exotiska glasskombinationer med smaker som t.ex. Cajeta från Costa Rica och mexikansk kanelchoklad. 

Eller bara slappna av

Om allt det här ändå känns för pretentiöst och överdrivet finns det förstås mängder med bra alternativ i Las Vegas. Man kan både äta och dricka gott för en överkomlig kostnad. Det allra mest jordnära alternativet är förstås att ordna casinokväll hemma och själv stå för maten. Lägg en del av de 777 dollarna på ett trevligt onlinespel –  flera trygga alternativ finns på Star Casinon. Fixa en prisvärd vegansk gourmetburgare för köttälskare med ekologiska grönsaker, fullkornsbröd och en grym BBQ-sås. Det lär bli gott om pengar över, även om man väljer att skölja ner burgaren med ett glas Dom Pérignon!

 


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet