Hem Whisky & BourbonÖl OverWorks – BrewDogs hem för alternativ fermentering

OverWorks – BrewDogs hem för alternativ fermentering

av Niklas Jörgensen

Ölbryggning, åtminstone den som de flesta associerar till, brukar sällan handla om involverandet av jästsvampen brettanomyces. Faktum är att om du är ett klassiskt bryggeri och får för dig att producera en öl med ”brett” så gäller det att ha avskärmat utrymmet totalt där denna förvaras för annars har du snart ett bryggeri fullt av öl med vitpeppriga och funky toner. Ibland är det således bättre att öppna ett bryggeri helt dedikerad ölstilen som vunnit så mycket terräng de senaste åren med högklassiga belgare som återupptäcks men också nydanare som tar ut svängarna. BrewDogs bryggeri OverWorks hör onekligen till de senare och här vågar man sticka ut – och använda brettanomyces tillsammans med udda infuseringar.

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING